Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Ξαφνιάστηκαν οι Τούρκοι και βγάζουν «αφρούς» – Αυτό δεν το περίμεναν από την Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η καθολική αντίδραση στον Έβρο έχει εξοργίσει πολλούς εντός και εκτός συνόρων.
«Πολλοί υποτίμησαν το DNA του Έλληνα», ανέφερε ο υφυπουργός Αμύνης, Στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής, ενώ στρατιωτικοί διατρανώνουν πως «ο Έβρος είναι απόρθητος».

Δημοσκόποι και πολιτικοί αναλυτές τονίζουν ξεκάθαρα ότι οι Έλληνες δεν έγιναν εν μια νυκτί όλοι ακροδεξιοί και σε καμιά των περιπτώσεων δεν μπορούν να ενταχθούν σε ακραία καλούπια.
Σύμφωνα με τον επικοινωνιολόγο και σύμβουλο στρατηγικής επικοινωνίας, Γρηγόρη Τσιμογιάννη, «αυτό που απασχολεί τους πάντες είναι η ασφάλεια. Και πρόκειται για ένα συναίσθημα που ανατέμνει το πολιτικό φάσμα. Αφορά τους πάντες, δεν έχει καμιά σχέση με ιδεολογικές αναφορές. Ασφαλείς θέλουν να αισθάνονται και οι δεξιοί και οι κεντρώοι και οι αριστεροί. Η ασφάλεια δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο».
Εν προκειμένω πρόκειται για την εθνική ασφάλεια, η οποία απειλείται από την παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας, κάτι που ένωσε τους Έλληνες.
Την ίδια ώρα ο Ελληνικός Στρατός, αξιοποιεί την προσωρινή σχετική ηρεμία στα σύνορα και θωρακίζει ακόμα περισσότερο τον Έβρο.
Όλα αυτά έχουν εξοργίσει τα τουρκικά ΜΜΕ και τους εισβολείς που βρίσκονται στον Έβρο, καθώς, μεταξύ των άλλων, δεν περίμεναν, λόγω ιστορικής εμπειρίας, τόσο αποφασιστική αντίδραση από ελληνική κυβέρνηση.
Ειδικά, η ενίσχυση του φράχτη με τσιμεντένιο τείχος.
Στην Αθήνα εκτιμούν ότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν ανέμενε τη σθεναρή ελληνική στάση απέναντι στο οργανωμένο σχέδιο πίεσης με τις δήθεν προσφυγικές ροές στα σύνορα του Έβρου, καθώς και ότι έχει υποστεί κατ’ ουσία διπλωματικές ήττες μετά και τις άμεσες διπλωματικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση.
Αφενός με την επίσκεψη ολόκληρης της θεσμικής ηγεσίας της Ε.Ε. στον Εβρο, μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σαφή καταδίκη της προσπάθειας της Τουρκίας να εκβιάσει την Ελλάδα και την Ευρώπη «εργαλειοποιώντας» αλλοδαπούς, αλλά και στην συνέχεια στις Βρυξέλλες, απ’ όπου αποχώρησε αμέσως μετά τη συνάντησή του με τους προέδρους της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου χωρίς να έχει επιτύχει τους στόχους του.
Η προσπάθειά της Τουρκίας να εξαγάγει με τον τρόπο αυτό το πρόβλημα που αντιμετωπίζει λόγω της δύσκολης θέσης στην οποία έχει βρεθεί σε όλα τα μέτωπα που η ίδια έχει ανοίξει, είναι σαφές ότι έχει αποτύχει.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις