Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Ούτε οβίδα, ούτε βόμβα το... μυστήριο αντικείμενο που έκλεισε το Σύνταγμα


Λήξη συναγερμού σήμανε στο Σύνταγμα, καθώς διαπιστώθηκε πως το αντικείμενο που κρίθηκε ύποπτο ήταν τελικώς… σύνεργα από εργασίες που είχε κάνει παλαιότερα η ΔΕΗ.


Κάποια... σύνεργα παλαιότερων εργασιών ήταν τελικά το μεταλλικό αντικείμενο το οποίο προκάλεσε την κινητοποίηση τόσο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της ΕΛ.ΑΣ., όσο και του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) του Ελληνικού Στρατού, στη συμβολή των οδών Ερμού και Νίκης, κοντά στο Σύνταγμα, στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αν και αρχικά θεωρήθηκε πως το αντικείμενο ήταν είτε οβίδα, είτε βόμβα από την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, τελικώς διαπιστώθηκε μετά από έρευνα ότι δεν ήταν παρά εξαρτήματα παλαιότερων εργασιών της ΔΕΗ στο σημείο.

Αποκλείστηκε η περιοχή - Έκλεισαν οι σταθμοί του μετρό
Είχε προηγηθεί κινητοποίηση τόσο της αστυνομίας, όσο και του στρατού, στελέχη των οποίων έσπευσαν στο σημείο όταν κατά τη διάρκεια εργασιών της ΕΥΔΑΠ, εργάτες εντόπισαν ένα ύποπτο αντικείμενο.

Η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις για λόγους ασφαλείας, ενώ σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, εκκενώθηκαν και παρακείμενα κτίρια - γραφεία και ξενοδοχεία.

Παράλληλα, προσωρινά έκλεισαν οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο. Αρχικά οι συρμοί διέρχονταν χωρίς στάση από τους δύο σταθμούς, ενώ αργότερα με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. σταμάτησε και η διέλευση των συρμών, με την κίνηση να γίνεται στα τμήματα Ομόνοια - Ανθούπολη και Ακρόπολη - Ελληνικό στη γραμμή 2, και Μοναστηράκι - Αγ. Μαρίνα και Ευαγγελισμός- Αεροδρόμιο στη γραμμή 3.

Πλέον, οι σταθμοί του μετρό άνοιξαν, με τα δρομολόγια στο μετρό να εκτελούνται κανονικά.

Πάντως, το έργο των αρχών διευκολύνθηκε από το γεγονός πως η κίνηση στην περιοχή είναι μειωμένη, λόγω των μέτρων για τη μείωση της διασποράς του κορονοϊού.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις