Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΑ ΜΟΥΛΟΧΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ... Μετέφερε στην ΜΑΛΑΚΑΣΑ πάνω από 3.000 μετανάστες με 514 κάτοικους - Αντιδράσεις για τη νέα δομή και στη Χίο

ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΤΟ ΓΡΑΦΑΜΕ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ... ΟΣΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ... ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΜΕ ΠΗΡΑΝ ΕΝΑ ΣΚΑΣΜΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΑΝ ΤΙΠΟΤΑ! ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΕΝΑ ΜΠΑΧΑΛΟ!!!!


Αντιδράσεις προκαλούν οι εξελίξεις στο μεταναστευτικό σε Χίο και Μαλακάσα
Στη Χίο, 1.044 κάτοικοι και επαγγελματίες, με επιστολή τους, εκφράζουν την αντίθεσή τους στη μίσθωση ακινήτου από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, στο οποίο θα παραμένουν προσωρινά οι νεοεισερχόμενοι μετανάστες για λόγους δημόσιας υγείας, λόγω κορωνοϊού.

Οι κάτοικοι και επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής Καρφά, Φραγκοβουνίου, Αγίας Ερμιόνης και Μέγα Λιμνιώνα θεωρούν ότι πρόκειται για μία δεύτερη δομή με μόνιμα χαρακτηριστικά, άποψη που υιοθέτησε και το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Χίου.

Οι αντιρρήσεις του δήμου εδράζονται στα εξής: «Όσον αφορά στη μίσθωση από το αρμόδιο υπουργείο ιδιωτικού ακινήτου για την παραμονή νεοεισερχόμενων μεταναστών, από τα σχετικά δημόσια έγγραφα αποδεικνύεται ότι δεν πληρούνται τα αυστηρά προσωρινά χαρακτηριστικά που ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο και ότι πρόκειται για δομή καραντίνας. Η συγκεκριμένη χρήση παραμονής μεταναστών, είναι αντίθετη με τις χρήσεις γης της περιοχής σύμφωνα με το ΣΧΟΟΑΠ "Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.) Δ.Ε. Αγίου Μηνά και αυτές δεν μπορούν να μεταβληθούν, επομένως το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να αποδεχτεί κάτι που είναι παράνομο».

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, «από τις συμβάσεις μεταξύ του υπουργείου και του ιδιώτη προκύπτει ότι είναι αορίστου χρονικής διάρκειας. Η παρούσα να διαβιβαστεί στον Δήμαρχο και στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, στο γραφείο του πρωθυπουργού, στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στους βουλευτές Χίου».

Αντιδράσεις καταγράφονται και στο Δήμο Ωρωπού αναφορικά με τη λειτουργία της δομής φιλοξενίας στη Μαλακάσα. Ο πρόεδρος και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου Μαλακάσας παρατηρούν ότι ο αρχικός σχεδιασμός της δομής αφορούσε στην προσωρινή φιλοξενία 400 προσφύγων και μεταναστών το 2016, ενώ «σήμερα,  κατά παράβαση της συμφωνίας του  αρχικού  αιτήματος και παρά τις διαμαρτυρίες της δημοτικής αρχής, ο αριθμός τους αγγίζει τους 2.200. Επιπροσθέτως, στις 15 Μαρτίου του 2020, εν μέσω της απαγόρευσης  της άνευ ελέγχου κυκλοφορίας των πολιτών εξαιτίας  του κορωνοϊού, δημιουργήθηκε η δεύτερη δομή στα όρια του ίδιου στρατοπέδου (κλειστή, όπως κατηγορηματικά ειπώθηκε) φιλοξενίας μεταναστών προς απέλαση.  Παρά τις έντονες αντιδράσεις τόσο της δημοτικής αρχής, του αντιδημάρχου Κωνσταντίνου Λίτσα, του προέδρου της κοινότητας  Μαλακάσας  Σπύρου Λίτσα και μελών του τοπικού συμβουλίου, όσο και πολλών δημοτών,  σήμερα φιλοξενεί περίπου 1.180 προς απέλαση μετανάστες».

Στο πλαίσιο αυτό, εκφράζεται ο προβληματισμός για την επιλογή της Μαλακάσας ως κατάλληλου τόπου δημιουργίας δομών, καθώς «χαρακτηρίζεται ως ‘Περιοχή Ιδιαιτέρου Κάλλους’ και δεν παρέχει τα μέσα για τη στοιχειώδη δυνατότητα επιβίωσης μεγάλου αριθμού προσφύγων, μεταναστών, καθότι πρόκειται για ένα χωριό 514 κατοίκων».


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις