Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Δώρο Χριστουγέννων - Επίδομα αδείας: Ο Βρούτσης απαντά στο αν θα υπάρξει "κούρεμα"

Διευκρινίσεις σχετικά με το εάν θα υπάρξουν περικοπές στο επίδομα αδείας και το Δώρο Χριστουγέννων έδωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.
Μιλώντας στο OPEN, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι "δεν υπάρχει νόμος ή διάταξη νόμου που να κατατέθηκε στη Βουλή που να λέει ότι μειώνουμε είτε το Δώρο ή την άδεια του εργαζομένου". Ο υπουργός Εργασίας πρόσθεσε ότι "η προσαρμογή και στο Δώρο και στο επίδομα θα γίνει στη βάση του μισθού που παίρνει στην τσέπη του. Οπότε αν γίνει μια προσαρμογή από 83,5 έως 100% σύμφωνα με το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, θα υπάρξει μια αντιστοίχιση γι' αυτούς τους τέσσερις μήνες από τους οκτώ παραδείγματος χάριν που παίρνεις το Δώρο των Χριστουγέννων αντιστοίχιση με την προσαρμογή στον νέο μισθό του νέου περιβάλλοντος".

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει δυνατότητα να παρέμβει το υπουργείο για να μην συμβεί η περικοπή αυτή, ο κ. Βρούτσης απάντησε ότι "δεν υπάρχει η δυνατότητα. Η δημοσιονομική δυνατότητα είναι περιορισμένη" και πρόσθεσε ότι "το Δώρο των Χριστουγέννων θα καταβληθεί στο ακέραιο και στη βάση που αναλογεί στον κάθε εργαζόμενο. Και η Πολιτεία αναλαμβάνει το δικό της ποσοστό αναπλήρωσης".


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις