Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

“Σταματήστε να παρανομείτε με την απουσία εκπροσώπων των στρατιωτικών στα Συμβούλια Μεταθέσεων”

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με ερώτηση τους προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας θέτουν το ζήτημα της άρνησης εφαρμογής του νόμου για τη
συμμετοχή εκπροσώπων των δευτεροβάθμιων οργανώσεων των εν ενεργεία στρατιωτικών στα Συμβούλια Μεταθέσεων.
Η ερώτηση:
Σύμφωνα με την παράγραφο 17 του άρθρου 30Γ του νόμου  1264/1982 ένας (1) εκπρόσωπος από κάθε δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση της περίπτωσης β΄ της παραγράφου 4,  που κατέχει οργανική θέση εσωτερικού, υπηρετεί σε Μονάδα της Αττικής και εκλέγεται από το συνέδριο κάθε δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, συμμετέχει ως παρατηρητής στα κατά Κλάδο Συμβούλια μεταθέσεων του άρθρου 8 του ν.3883/2010,  εξαιρουμένων των Συμβουλίων Ανωτάτων.
Παρά το γεγονός ότι ο νόμος με σαφή τρόπο προβλέπει τη συμμετοχή ενός εκπροσώπου από κάθε δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση, ως παρατηρητή, η κυβέρνηση μέχρι σήμερα αρνείται να εφαρμόσει το νόμο για τα συμβούλια μεταθέσεων των στρατιωτικών και αυτά πραγματοποιούνται χωρίς τη συμμετοχή των συνδικαλιστικών εκπροσώπων τους.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε οι εκπρόσωποι των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων των στρατιωτικών να συμμετέχουν στα συμβούλια μεταθέσεων;
Οι Βουλευτές
Παπαναστάσης Νίκος
Παφίλης Θανάσης
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις