Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

Ξεκίνηση η σύγκρουση: ''Αποκαθηλώνουν'' τους Σουλτάνους Αιγύπτιοι & Σαουδάραβες


Οργή επικρατεί σε Αίγυπτο και Σ. Αραβία με τα σχέδια του Ερντογάν. Η Οθωμανική Αυτοκρατορία είχε ''πνίξει'' τις δύο ιστορικές χώρες στο παρελθόν και κανείς πλέον δεν θέλει να ''ξυπνούν'' μνήμες.


Το ονόματα των Σουλτάνων αποκαθηλώνουν από λεωφόρους και πλατείες Αιγύπτιοι και Σαουδάραβες, καθώς η παρουσία τουρκικών δυνάμεων στη Λιβύη ξυπνά μνήμες οθωμανικής εξουσίας, ενώ τα οθωμανικά μεγαλεία ανακαλούν, και αναπολούν, και οι ίδιοι  οι Τούρκοι, όπως φάνηκε από δήλωση αξιωματούχου του Ερντογάν.

Όπως αναφέρει ο ανεπίσημος λογαριασμός του LNA (Libyan National Army – Λιβυκός Εθνικός Στρατός) του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας απομάκρυναν την πινακίδα του Σουλεϊμάν Α’ του Μεγαλοπρεπούς, ενώ στην Αίγυπτο η οδός Σελίμ Α’ μετατράπηκε σε οδό Αχμέντ Μάνσι, δηλαδή του συνταγματάρχη που είχε σκοτωθεί μαχόμενος ισλαμιστές στο Σινά το 2017. Οι Λίβυοι παραθέτουν και σχετικές φωτογραφίες.

Μην ξεχνάμε και όσα δήλωσε χθες Τούρκος Αξιωματούχος όπως αποκάλυψε το Πενταπόσταγμα.

''Μετά την Λιβύη, στόχος είναι η Αίγυπτος''. Αυτό δήλωσε ο Mesut Hakki Cosan, μέλος του Προεδρικού Συμβουλίου ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής. 

Όλα αυτά έχουν ενεργοποιήσει τις μεγάλες μουσουλμανικές χώρες και πλέον παίρνουν μέτρα κατά του Ερντογάν.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις