Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Ξεκινούν οι παραδόσεις αποβατικών τεθωρακισμένων στον τουρκικό Στρατό - Σε χρόνο ρεκόρ η ανάπτυξη και κατασκευή τους

Ξεκινούν οι παραδόσεις αποβατικών τεθωρακισμένων στον τουρκικό Στρατό - Σε χρόνο ρεκόρ η ανάπτυξη και κατασκευή τους
Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
Ξεκινούν άμεσα οι παραδόσεις των τουρκικών αμφίβιων τεθωρακισμένων οχημάτων ZAHA τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικές
αποβάσεις στα ελληνικά νησιά στην περίπτωση μιας γενικευμένης ελληνοτουρκικής σύρραξης.

Όπως δήλωσε ο Nail Kurt, Γενικός Διευθυντής και Διευθύνοντας Σύμβουλος της FNSS το αμφίβιο τεθωρακισμένο όχημα ZAHA, το οποίο προορίζεται για τους Τούρκους Πεζοναύτες, θα ξεκινήσει δοκιμές πιστοποίησης το προσεχές φθινόπωρο.


Οι δοκιμές αυτές θα διαρκέσουν μέχρι τα μέσα του 2021 περίπου, ενώ οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν εντός του 2020, με την προϋπόθεση ότι οι δοκιμές θα είναι επιτυχείς.

Συνολικά, το πρόγραμμα ZAHA αφορά στην προμήθεια 27 οχημάτων, εκ των οποίων 23 της έκδοσης μεταφοράς προσωπικού, δύο διοίκησης και δύο περισυλλογής.

Πρόκειται καθαρά  για οπλικό σύστημα άσκησης πολιτικής πίεσης προς την Ελλάδα καθώς προορίζονται για το Anadolu, αλλά μέχρι να πλεύσει επιχειρησιακά στο τέλος του 2021 τα αμφίβια οχήματα θα επιχειρούν από τα άλλα τουρκικά αποβατικά σκάφη.


Τα οχήματα MAV-Zaha είναι θωρακισμένα αμφίβια, κατασκευασμένα από κράματα αλουμινίου επί των οποίων μπορεί να τοποθετηθεί επιπλέον θωράκιση με συνολικό βάρος 30 τόνων. Τα οχήματα μπορούν να επιτύχουν ταχύτητα 7 κόμβων μέσα στο νερό χάρις στο σύστημα waterjets που διαθέτουν και ταχύτητα 70 χλμ /ώρα επί οδοστρώματος.

Tο όχημα διαθέτει ένα κινητήρα diesel, έξι εδαφιαίους τροχούς, έχει διμελές πλήρωμα μπορεί να μεταφέρει 21 στρατιώτες, ενώ στην οροφή διαθέτει ένα τηλεχειριζόμενο σταθεροποιημένο πυργίσκο εξοπλισμένο με πολυβόλο των 12,7 χλστ και ένα αυτόματο βομβιδοβόλο των 40 χλστ.




ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις