Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

«ΦΩΤΙΑ» στην πίσω αυλή των Ρώσων – Η Τουρκία προκαλεί σύγκρουση, τι δήλωσε χθες η Μόσχα (vid)

 Πλέον η Άγκυρα φέρνει τον χαμό κοντά στα ρωσικά σύνορα…

«Η Ρωσία διαπιστώνει μια ευρείας κλίμακας επιδείνωση της διένεξης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ»,

Αυτό δήλωσε, χθες βράδυ, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Η Ρωσία, παρότι, έχει δείξει αρκετή ανοχή μέχρι στιγμής στην Τουρκία δεν κρύβει πια την ανησυχία της. Πλέον δεν μιλάμε για εμπλοκή της Τουρκία στην Συρία ή την Λιβύη, αλλά στην πίσω αυλή της «Αρκούδας», στον Καύκασο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε χθες Τρίτη ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να υποστηρίξει το Αζερμπαϊτζάν είτε σε διαπραγματεύσεις είτε στις μάχες που διεξάγονται στον νότιο Καύκασο ανάμεσα σε Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν, στην αυτόνομη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

 «Θέλουμε το ζήτημα [του Ναγκόρνο-Καραμπάχ] να επιλυθεί για πάντα. Έχουμε καταβάλει πολλές προσπάθειες σε αυτό, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Πάντα ήμασταν με το Αζερμπαϊτζάν στη μάχη καθώς και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Θα συνεχίσουμε αυτήν την αλληλεγγύη» είπε ο Τσαβούσογλου σε δημοσιογράφους.

Από την άλλη, Αρμενία και Ρωσία έχουν υπογράψει στρατιωτική συμφωνία, η οποία προβλέπει αμοιβαία συνδρομή σε περίπτωση στρατιωτικής απειλής για οποιοδήποτε μέρος και επιτρέπει στους Ρώσους συνοριοφύλακες να περιπολούν στα σύνορα της Αρμενίας με την Τουρκία και το Ιράν.

Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση της Ρωσίας ανέφερε πως οι δηλώσεις περί ενδεχόμενης στρατιωτικής υποστήριξης του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, το μόνο που κάνουν είναι να ρίχνουν λάδι στην φωτιά, θεωρώντας ότι οι αντιμαχόμενες πλευρές πρέπει να πεισθούν να επιστρέψουν στα πολιτικά και διπλωματικά μέσα διευθέτησης της διένεξης. Παράλληλα το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι έχει συνεχείς επαφές με το Γερεβάν, το Μπακού και την Άγκυρα, ενώ παρακολουθεί συστηματικά την κατάσταση στην περιοχή για να διαμορφώσει την στάση του.

 «Καλούμε όλες τις χώρες , ιδιαίτερα τις χώρες που είναι εταίροι μας, όπως η Τουρκία, να κάνουν το παν ώστε να πείσουν τις αντιμαχόμενες πλευρές να τερματίσουν τις εχθροπραξίες και να επιστρέψουν στην ειρηνική διευθέτηση αυτής της παλιάς διένεξης με πολιτικά και διπλωματικά μέσα», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Το Κρεμλίνο γνωρίζει πως πλέον η Τουρκία προκαλεί ένταση κοντά στα σύνορά της, όχι μακριά. Για πόσο ακόμα θα ανέχεται τον Ερντογάν ο Πούτιν; Οι εξελίξεις θα μας κάνουν σοφότερους.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις