Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

"Καζάνι που βράζει" η Τουρκία: Αξιωματικοί "ξεπουλιούνται" δίνοντας βιομηχανικά μυστικά


 Κάτι πολύ περίεργο έχουμε στην Τουρκία, με πολλά σημάδια διάλυσης και εσωτερικής σήψης του τουρκικού καθεστώτος

Κάτι άσχημο λαμβάνει χώρα στο εσωτερικό της Τουρκίας, αφού Τούρκοι πολίτες πληρώνουν όσο όσο για να μην υπηρετήσουν την θητεία τους φοβούμενοι μη σκοτωθούν στις εκστρατείες του Ερντογάν, ενώ ανώτεροι αξιωματικοί μαζί με υπαλλήλους πουλάνε μυστικά της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας. 

Τούρκοι αξιωματούχοι συνελήφθησαν μαζί με ακόμη δύο άτομα, με την κατηγορία της διαρροής βασικών πληροφοριών σχετικά με τα νέα όπλα που ετοιμάζει η τουρκική αμυντική βιομηχανία για το τουρκικό πολεμικό ναυτικό.

Τρεις στρατιωτικοί και ένας πολίτης έχουν τεθεί υπό κράτηση στην αστυνομία μετά από έρευνα που ξεκίνησε από το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Άγκυρας, ανέφερε η δικαστική υπηρεσία.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι έχουν διαρρεύσει βασικές πληροφορίες σχετικά με ελικόπτερα, πολεμικά πλοία και πυραύλους του τουρκικού ναυτικού, με έντονες φήμες να αφορούν στοιχεία του τουρκικού πυραύλου Κρουζ ATMACA.

 Οι ύποπτοι, συμπεριλαμβανομένων δύο πρόσφατα αποστράτων αξιωματικών και ενός λοχία, κατηγορούνται για αποκάλυψη μυστικών πληροφοριών που ανήκουν στο τουρκικό κράτος.

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Ένας από τους υπόπτους συνελήφθη νωρίτερα αυτό το μήνα με την κατηγορία της διαρροής πληροφοριών μέσα από την προεδρία  αμυντικών βιομηχανιών σε ξένες εταιρείες, αλλά απελευθερώθηκε με δικαστικό έλεγχο.

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε στις 12 Ιανουαρίου έναν ανώτατο αξιωματούχο γνωστής διεθνής ιδιωτικής εταιρείας ενέργειας που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη και πέντε άλλους με την κατηγορία της ενεργειακής κατασκοπείας.

Οι πληροφορίες πάντως που αποκάλυψαν οι Τούρκοι κρατούμενοι φέρονται να είναι σημαντικής αξίας και εμπιστευτικές λόγω της φύσης τους, όσον αφορά την ασφάλεια του τουρκικού κράτους.

Ανακοινώθηκε ότι οι ανακρίσεις των τεσσάρων συνεχίζονται στη Διεύθυνση Ασφάλειας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Άγκυρας, ενώ οι  τουρκικές αρχές φέρονται να ταυτοποίησαν και τις επαφές των υπόπτων με 6 άτομα ξένης υπηκοότητας.

Μιλάμε κλασικά για την αποκαλούμενη βιομηχανική κατασκοπεία η οποία είναι ένας κρίσιμος πλέον κλάδος όλων των υπηρεσιών πληροφοριών, με επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Εδώ όμως οι πληροφορίες αυτές μας φέρνουν μπροστά σε ένα τουρκικό καθεστώς που φαίνεται να πνέει τα λοίσθια και ίσως σύντομα να δούμε εξέγερση αφού χιλιάδες φοιτητές μισούν θανάσιμα το καθεστώς Ερντογάν, που γύρισε την χώρα στον μεσαίωνα.

Ο Ερντογάν και το δίπλωμα του μαζί με την θητεία του ως Έφεδρος αξιωματικός στο επίκεντρο

Το Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα ρώτησε σήμερα το τουρκικό υπουργείο άμυνας, "εάν ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε τη στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος αξιωματικός χρησιμοποιώντας πλαστό δίπλωμα ανωτάτης σχολής.


Τέθηκαν 4 ερωτήσεις σχετικά με τον Ερντογάν, από τους δικηγόρους του κόμματος HKP.

Α. "Ο Ερντογάν είχε ψεύτικο δίπλωμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης .

Β. Αν είναι έγκυρο το δίπλωμα γυμνασίου του ν Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να σπουδάσει σε σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την παροχή  4ετούς εκπαίδευσης σε  ανώτερο Ισλαμικό Ινστιτούτο.

Γ. Εάν το δίπλωμα που αποκτήθηκε από το Γυμνάσιο Eyüp, το οποίο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε, "Αποφοίτησα δίνοντας μαθήματα ", είναι έγκυρο και αυτό δεν έχει κοινοποιηθεί στον τουρκικό λαό  μέχρι σήμερα.

Δ. Αν υπηρέτησε ως Έφεδρος αξιωματικός έχοντας πλαστό πτυχίο.

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Η προϋπόθεση να είναι ένας Έφεδρος αξιωματικός στην Τουρκία είναι να έχει τελειώσει σχολές, ακαδημίες, κολέγια και ινστιτούτα καθώς και από ξένα εκπαιδευτικά ιδρύματα που έγιναν δεκτά ως ανωτάτου επιπέδου αντίστοιχα από το Υπουργείο Παιδείας.

Ως εκ τούτου, κάθε Τούρκος πολίτης που θέλει να κάνει τη στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος αξιωματικός πρέπει να υποβάλει έγγραφο που να δείχνει την αποφοίτησή του από ένα τετραετές ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε αυτήν την περίπτωση; Σε ποια ημερομηνία ξεκίνησε η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και σε ποια ημερομηνία την περάτωσε;  Αν έκανε τη στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος αξιωματικός, ποιο δίπλωμα σχολής υποβλήθηκε στο τουρκικό στρατό; αυτά και πολλά άλλα ρωτάνε Τούρκοι βουλευτές.

Εκτίμηση είναι ότι το παραμύθι με τον Τούρκο πρόεδρο χάνεται και σιγά σιγά ξεκίνησε η διαπόμπευση του και η εκδίωξη του, αφού η Τουρκία είναι ένα καζάνι που βράζει και θα εκραγεί πολύ γρήγορα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις