Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Περίεργη επιμονή για το «διαβατήριο» εμβολιασμού από τα γερμανικά ΜΜΕ: «Γιατί να μην έχουν ορισμένοι καλύτερη ζωή;»

 Και η υπόλοιπη κοινωνία να περιμένει... κλεισμένη σε καραντίνα


Ως δυνατότητα οι εμβολιασμένοι «να κάνουν και πάλι κάτι που εμπλουτίζει τη ζωή τους» και όχι ως «προνόμιο», ερμηνεύει το περιοδικό Der Spiegel την εισαγωγή ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού που πρότεινε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το γερμανικό περιοδικό επιμένει έτσι με αφορμή την πανδημία για το "φακέλωμα" των πολιτών και την δημιουργία κοινωνίας δύο ταχυτήτων. Οι δικαιολογίες αρκετές αλλά κριτική για τις λάθος κινήσεις των κυβερνήσεων με τις συνεχείς καραντίνες, το εμβολιαστικό πρόγραμμά αλλά και το τι μπορεί στο μέλλον να φέρει αυτό το πιστοποιητικό- "διαβατήριο" όταν κάθε χρόνο θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό αλλά κάποιοι θέλουν να ζουν καλύτερα . 

Οι υπόλοιποι ας περιμένουν...

«Οι ελευθερίες όσων εμβολιάστηκαν κατά του κορωνοϊού κακώς χαρακτηρίστηκαν προνόμια», γράφει το γερμανικό περιοδικό σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του.

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

«Προνόμια εμβολιασμού. Ο ίδιος ο όρος αποτελεί αθέμιτη περιχαράκωση. Στην πραγματικότητα, το ζητούμενο είναι μόνο η επιστροφή των αυτονόητων ελευθεριών, στον βαθμό που τα εμβόλια όχι μόνο αποτρέπουν τις ασθένειες, αλλά και την μετάδοση του ιού. Σύντομα θα γνωρίζουμε. Και μετά τι θα γίνει;», διερωτάται ο συντάκτης, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, και επισημαίνει ότι και ο ίδιος, παρότι θα είναι από τους τελευταίους που θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν, δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί θα αντιτασσόταν κανείς σοβαρά στο να έχουν οι εμβολιασμένοι «τη δυνατότητα να κάνουν και πάλι κάτι που να εμπλουτίζει τη ζωή τους».

Ειδικά επειδή, όπως λέει, θα πρόκειται κυρίως για ηλικιωμένους, «των οποίων ο χρόνος να απολαύσουν τη ζωή είναι στατιστικά λιγότερος από τον δικό μου, θα ήμουν καθαρά και ξάστερα χαρούμενος για αυτούς, αν θα μπορούν να επισκέπτονται ξέγνοιαστα καφετέριες, εστιατόρια ή θέατρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις