Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Β.Παπαευαγγέλου για τους θανάτους στη Νορβηγία μετά το εμβόλιο: «Ήταν… ηλικιωμένοι - Πρέπει να τους ενυδατώνουμε»!


 Για το θάνατο 23 ατόμων στη Νορβηγία λίγο αφότου έκαναν το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech κατά του κορωνοϊού μίλησε η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό. 

Η κα. Παπαευαγγέλου υποστήριξε ότι τα περισσότερα από τα 23 άτομα που πέθαναν ήταν... άνω των 80 ετών, ενώ παράλληλα συμβούλεψε τους πολίτες να προσέχουν τους ηλικιωμένους αφότου κάνουν το εμβόλιο. 

«Αναφορικά με αυτό που ανακοίνωσε η Νορβηγία, όντως έχουν εμβολιάσει μέχρι στιγμής στη χώρα 33.000 άτομα και έχουν καταγραφεί 23 θάνατοι. Οι 13 από αυτούς αφορούν σε πολίτες μεγάλης ηλικίας. Όλοι είναι άνω των 80 και οι περισσότεροι είναι άνω των 90. Φαίνεται ότι αυτό το οποίο παρουσίασαν αυτοί οι υπερήλικες ήταν ναυτία και κακουχία. Είναι γνωστό ότι οι ευάλωτοι αυτοί πληθυσμοί μπορεί να εμφανίσουν επιπλοκές από τέτοια συμπτώματα. 

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Αυτό που θέλω να συμβουλέψω τους ηλικιωμένους είναι οπωσδήποτε να εμβολιαστούν αλλά να έχουμε στο νου μας να τους φροντίζουμε, να τους ενυδατώνουμε και να τους προσέχουμε» ανέφερε η καθηγήτρια.

 Να σημειώσουμε πως ο μέσος όρος της ηλικίας των νεκρών από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ είναι τα 79 έτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις