Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

ΗΠΑ: Το FBI εντόπισε ύποπτο για τον θάνατο αστυνομικού από την εισβολή στο Καπιτώλιο


 Το FBI εντόπισε έναν ύποπτο στον οποίο επικεντρώνεται για τον θάνατο του αστυνομικού Μπράιαν Σίννικ στο Καπιτώλιο, σύμφωνα με αξιωματούχους επιβολής του νόμου.

Όπως μετέδωσε το CNNi, θεωρείται ότι ο Σίννικ αρρώστησε από το σπρέι πιπεριού που χρησιμοποίησε ο όχλος που επιτέθηκε στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

Παρόλα αυτά, η υπόθεση δεν έχει ξεδιαλύνει για τους ανακριτές που την ερευνούν και παραμένει δύσκολη.

Αργά την Παρασκευή, η αστυνομία του Καπιτωλίου των ΗΠΑ ανέφερε ότι η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο του Σίννικ δεν είχε τελειώσει ακόμη, σημειώνοντας ότι περιμένουν ακόμα τα τοξικολογικά αποτελέσματα και συνεχίζουν να συνεργάζονται με άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες για τη διερεύνηση του θανάτου του.

Οι New York Times ανέφεραν για πρώτη φορά ότι οι ανακριτές εντόπισαν έναν ύποπτο, τον οποίο, ωστόσο, ακόμα δεν έχουν ταυτοποιήσει.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της δίκης του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ακούγονται αξιωματικοί να φωνάζουν κατά τη διάρκεια της επίθεσης ότι ορισμένα μέλη του βίαιου όχλου του Καπιτωλίου τους ψέκαζαν με σπρέι πιπεριού. Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μιτ Ρόμνει είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους εκείνη την περίοδο ότι σε συνομιλία που είχε με αστυνομικό του Καπιτωλίου -ο οποίος και πιθανώς τον προστάτευσε από την παρουσία του όχλου την μέρα της εισβολής-, του είχε αναφέρει ότι είχε εισπνεύσει αρκετό σπρέι και χημικά εκείνη την ημέρα που του προκαλούσαν ναυτία.

Οι ερευνητές προσπαθούσαν για εβδομάδες να φτιάξουν μια ομοσπονδιακή υπόθεση δολοφονίας για τον θάνατο του Σίννικ, εξετάζοντας βίντεο και φωτογραφίες για να προσπαθήσουν να προσδιορίσουν την ακριβή στιγμή κατά την οποία υπέστη θανατηφόρα τραύματα. Οι ίδιοι διαπίστωσαν ότι οι αρχικές αναφορές που υποδηλώνουν ότι ο Σίννικ είχε χτυπηθεί με έναν πυροσβεστήρα δεν ήταν αληθείς.

Σε αρκετά άτομα απαγγέλθηκαν κατηγορίες για επίθεση σε αστυνομικούς τις εβδομάδες μετά την επίθεση, αλλά σε κανέναν μέχρι τώρα σε σχέση με τον Σίννικ. Περισσότεροι από 100 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις ταραχές τον περασμένο μήνα, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 15 που χρειάστηκαν νοσηλεία, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Μια τελετή προς τιμήν του Σίννικ πραγματοποιήθηκε στο Καπιτώλιο στις αρχές του μήνα, με την παρουσία του προέδρου Τζο Μπάιντεν, της Πρώτης Κυρίας και μελών του Κογκρέσου.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις