Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Νέα πρόκληση Χ.Ακάρ εν μέσω διερευνητικών: «Αφού μιλάτε για φιλία - Αποστρατιωτικοπιοιήστε τα νησιά!»


 Στην Αθήνα μπορεί να «βλέπουν» βελτιωμένες σχέσεις με την Τουρκία και να ελπίζουν σε μία εποικοδομητική σχέση, όμως η Άγκυρα κάθε άλλο παρά έχει ρίξει τους τόνους. 

Απόδειξη η νέα προκλητική δήλωση του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δημοσίευσε η εφημερίδα Aksam, ο οποίος επιμένει στο να ζητάει αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών, κάτι που άλλωστε είναι και μέσα στις απαιτήσεις της Άγκυρας για να υπάρξει συμφωνία στις διερευνητικές. 

«Οι Έλληνες στρατιωτικοποίησαν 16 από τα 23 νησιά που πρέπει να είναι σε καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης. Παρά τις συνθήκες Λωζάνης και Παρισίων. Ρώτησα στην υπουργό Άμυνας της Γερμανίας. Ποιός έχει επεκτατικές βλέψεις; Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που έχει χωρικά ύδατα 6 μίλια και εναέριο χώρο 10 μίλια. Αξιωματούχοι πραγματοποίησαν 78 επισκέψεις στα νησιά που βρίσκονται μπροστά μας, δίπλα μας. Αυτές είναι προκλήσεις! Αφού μιλάτε για φιλία, τότε αποστρατιωτικοπιοιήστε τα νησιά!»

Αντίστοιχα, σε συνέντευξή του σε Hurriyet και Aksam, ο Ακάρ δήλωσε πως «η Αθήνα εκφοβίζει την ΕΕ» και πως «θα επιτεθούν οι Τούρκοι».

Σχετικά με τους S-400 είπε ότι θα εφαρμόσουν το «Μοντέλο Κρήτης», ενώ υποστήριξε ότι στην Ανατολική Μεσόγειο η Άγκυρα είχε τη μεγαλύτερη παρουσία των τελευταίων 20 ετών.

Παράλληλα, στις πύλες της Ευρώπης προσπαθούν να καλύψουν τις παρανομίες τους και προσπαθούν να εξηγήσουν προβλήματα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Ο Έλληνας υπουργός είπε σε υπουργό της Γερμανίας «πως 3 φορές φτάσαμε στα πρόθυρα πολέμου με την Τουρκία».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΤΩΡΑ (ΕΔΩ) ΓΙΑ ΟΛΑ!

Ο Έλληνας υπουργός, επίσης, ζήτησε από την Γερμανίδα ομόλογό του την ακύρωση της παράδοσης των υποβρυχίων και των ανταλλακτικών. Η Γερμανία αρνήθηκε το αίτημα αυτό.

Εντωμεταξύ ο Ερντογάν παρομοιάζει τον εαυτό του με τον Μωάμεθ τον πορθητή.

«Απέναντι μου βλέπω τον Πορθητή, o οποίος έλεγε πως στα σχέδια μας δεν φτάνουν ούτε με τα όνειρα τους. Δηλαδή, σήμερα, στη Μαύρη Θάλασσα βρήκαμε αέριο. Το πετύχαμε αυτό με το Φατίχ το πετύχουμε και με το Κανουνί. Οι εργασίες των γεωτρήσεων μας συνεχίζονται.»

Στην τηλεδιάσκεψη με τη Μέρκελ, ο Ερντογάν ζήτησε επικαιροποίηση της συμφωνίας του προσφυγικού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις