Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

"Όνειρό μου ένα αποθηκάκι" - Συγκλονίζει 3Οχρονος άστεγος δέκα χρόνια στον Βόλο


 Γνωστοί του, συνομήλικοι 30ρηδες, έχουν όνειρο ένα καινούργιο αυτοκίνητο, μια πιό γρήγορη μοτοσυκλέτα.

Ο 31χρονος άστεγος του Βόλου που μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή του "Εσταυρωμένου" με τον π. Θεόδωρο, εκμυστυρεύτηκε πως το όνειρό του είναι ένα αποθηκάκι !!!

Ένας μικρός χώρος, ακόμη και χωρίς νερό ή ρεύμα, χωρίς θέρμανση. Αρκεί να μπορεί να λαγιάζει, έστω μόνο το βράδυ, για να μην κοιμάται στα παγκάκια, στον δρόμο.

Γροθιά στο στομάχι όσα βγάζει από την ψυχή του ο 31χρονος για τον διωγμό του από τον πατέρα του μόλις τέλειωσε το φανταρικό και δεν προσέφερε έσοδα στο πατρικό για να παίζει ο πατέρας στα τυχερά παιχνίδια.

Το σκληρό πρόσωπο της κοινωνίας το βίωσε και όταν γείτονες ημιτελούς οικοδομής τον έβλεπαν να μένει στο παλιό γιαπί και καλούσαν την Αστυνομία να τον διώξει από την γειτονιά τους.

Μπορεί να μην βρήκε ούτε μια μπουκιά να φάει μια ολόκληρη ημέρα. Μπορεί οι κακουχίες να του έχουν προκαλέσει προβλήματα στην υγεία του αλλά η καρδιά του είναι τόσο ζεστή, τόσο μεγάλη η ψυχή του που έδωσε ρούχα του σε άλλον άστεγο και τον εμψύχωσε. Κι έφερε αυτή η κατάγεμη καλοσύνη το μικρό θαύμα.

"Ένα βράδυ με πολύ κρύο, πεινούσα", θυμάται μπροστά στο μικρόφωνο του "Εσταυρωμένου" συνομιλώντας με τον πατέρα Θεόδωρο. "Κοιμόμουνα κάπου έξω από μια εκκλησία, έκανα τον σταυρό και προσευχήθηκα Θεέ μου στείλε έλα δείγμα. Έπεσα να κοιμηθώ και το πρωί αντίκρυσα δίπλα μου 5 ευρώ, ένα κρουασάν και ένα νεράκι. Μικρό θαύμα. ΄Έκανα τον σταυρό μου, τον ευχαρίστησα..."

Ο νεαρός άστεγος δεν ψάχνει ελεημοσύνη. Να δουλέψει θέλει και να βρει ένα ταβάνι πάνω από το κεφάλι του και ο π. Θεόδωρος παρότρυνε όποιον έχει ένα άδειο σπίτι, έναν χώρο για τον άστεγο, μια δουλειά να του προσφέρει να επικοινωνήσει με τον "Εσταυρωμένο".


Αναφέρεται σχετικά :

Πρόκειται για έναν τριαντάχρονο (30) άστεγο συμπολίτη μας, που η ιστορία του "σπάει κόκαλα". 

Συνομιλεί με  τον π. Θεόδωρο Μπατάκα, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου, και στην εκπομπή του "Ε", στην "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ". 

 Με τον τρόπο αυτό, ενημερώνουμε τους καλούς μας συμπολίτες για ένα θέμα που είναι ντροπή για την Ελλάδα του 2021.

Όσο περνά ο καιρός αυξάνονται οι περιπτώσεις αστέγων (όλων των ηλικιών, άνδρες και γυναίκες) που εκλιπαρούν για λίγη αγάπη και φιλοξενία, έως ότου περάσει ο χειμώνας. 

 ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΤΩΡΑ (ΕΔΩ) ΓΙΑ ΟΛΑ!

Ο "Ε", λόγω της μεγάλης κακοκαιρίας -που αναμένεται- τον φιλοξενεί  στο ξενοδοχείο του κ. ΜΠΑΛΛΑ, στην Αγριά. 

Στό σημείο αυτό, επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε τους ιδιοκτήτες του "HOTEL BALLAS" -το ζεύγος Μάριο και Ευμορφία Μπάλλα- για τη ΔΩΡΕΑ ΦΙΛΟΞΕΝΊΑ αυτού του νέου. Η συνεργασία τους με τον "Ε" επαναλήφθηκε και για άλλους άστεγους. 

O "E", προ ημερών του προσέφερε : ένα ποδήλατο, φάρμακα, οικονομικό βοήθημα, ενδύματα, εισιτήρια για τις αστικές συγκοινωνίες και καινούργια αθλητικά υποδήματα. 

 

Ακούστε αυτή την εκπομπή και θα καταλάβετε τι σημαίνει να είσαι μόνος και έρημος...

1. e-mail : oestauromenos@gmail.com

2. Ταχυδρομική Διεύθυνση :
     Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"
     Κ. Καρτάλη 152, Τ.Κ 38221, ΒΟΛΟΣ

3. Τηλέφωνα και διευθύνσεις:
     24210 30054 Κέντρο Υποδοχής Κρατουμένων (Γραφείο Συλ.) Κ.Καρτάλη 152, Βόλος
     24210 20125 Σταθμός Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών "ΔΙΑΚΟΝΙΑ", Γ Καρτάλη 9, Βόλος
     24213 10021 Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας, Θουκυδίδου 10, Βόλος
     24210 25409 Ι. Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Νικολάου Βόλου (π. Θεόδωρος)
4. Αρθμ. Τραπεζικού λογαριασμού στην Εθνική Τράπεζα: 201/296205-53

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις