Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

«Σκοτεινιάζει» ο ορίζοντας στην Ανατολή: Δεκάδες τουρκικά UAV σε άσκηση προσβολής και καταβύθισης του ελληνικού Στόλου - Συνάντηση Ρ.Τ.Ερντογάν με Β.Πούτιν στις 10 Μαρτίου


Με περίπου 100 πολεμικά σκάφη επιφανείας και υποβρύχια, καθώς και αριθμό σκαφών μεγάλου εκτοπίσματος και ισχύος πυρός κανονιοφόρου της Ακτοφυλακής, η Άγκυρα προχωρά σε μία τεράστια επίδειξη ισχύος σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο από αύριο με την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» (Mavi Vatan-2019). 

Θα συμμετέχουν εκτός από πλοία, ομάδες ειδικών δυνάμεων SAT και SAS, χερσαίες και αεροπορικές δυνάμεις και η τουρκική ακτοφυλακή. Θα διεξαχθεί σε μία ευρεία έκταση 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων σε Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο. Επίσης 27 αεροσκάφη του Ναυτικού και 20 ελικόπτερα συμμετέχουν στην άσκηση, καθώς και δεκάδες αεροσκάφη της τουρκικής Αεροπορίας, αλλά και πάνω από 15 μονάδες ελέγχου μη επανδρωμένων και αναγνωριστικών UAV.

Σε πολιτικό επίπεδο ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν θα συναντηθεί στις 10 Μαρτίου με τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν στα εγκαίνια του πυρηνικού εργοστασίου του Ακουγιού, όπου τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι θα συζητηθεί και το ζήτημα του Αιγαίο και των σχέσεων με Ελλάδα.

Ο Β.Πούτιν γνωρίζει με σαφήνεια το το έρχεται το 2021 στο ελληνοτουρκικό μέτωπο και η Μόσχα έχει επιχειρήσει να προειδοποιήσει την Ελλάδα, όπως είχε κάνει και τον Φεβρουάριο του 2018, λίγες ημέρες πριν την αιχμαλωσία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο. Εις ώτα μη ακουόντων, όμως.

Όλα αυτά ενώ ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φ.Ντονμέζ προανήγγειλε έξοδο και έρευνες μέχρι τον Ιούνιο του ερευνητικού σκάφους "Barbaros".

Mέχρι τότε όμως η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει πολύ σοβαρότερα προβλήματα, κι ενώ το εσωτερικό μέτωπο είναι διχασμένο λόγω των αλλεπάλληλων κυβερνητικών σκανδάλων:

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ναυτική άσκηση της τελευταίας διετίας που θα έχει μια ποιοτική διαφοροποίηση σε σχέση με τις άλλες αεροναυτικές ασκήσεις της Τουρκίας: Τα σενάρια προβλέπουν ευρεία χρήση μη επανδρωμένων μαχητικών αεροσκαφών και αεροσκαφών παρατήρησης από χερσαίες βάσεις.

Συγκεκριμένα προβλέπονται σενάρια προσβολής εχθρικών σκαφών επιφανείας από μαχητικά UAV Bayractar TB2 με το νέο πύραυλο αέρος-επιφανείας MAM-L ο οποίος έχει χρησιμοποιηθεί και έχει αποδείξει την υψηλή ακρίβειά του σε ασκήσεις του τουρκικού Ναυτικού στην Μαύρη Θάλασσα.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις