Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Μηδενικοί έλεγχοι για μετακινήσεις: Απούσα η Ελληνική Αστυνομία και σχεδόν «ελεύθεροι» δρόμοι και διόδια


 Ελληνική Αστυνομία: Τελευταία παρατηρείται πως η ΕΛΑΣ είναι σχεδόν απούσα ως προς τους ελέγχους των μετακινήσεων. Μάλιστα, οι δρόμοι και τα διόδια είναι σχεδόν ελεύθερα.

Η ΕΛ.ΑΣ. στις 23 Μαρτίου έκοψε 79 κλήσεις για παραβάσεις σχετικά με τον περιορισμό των μετακινήσεων. Επίσης, έκοψε μόλις 7 κλήσεις για μη χρήση μάσκας σε ολόκληρη την Αττική όταν οι αντίστοιχοι αριθμοί προ του περιστατικού αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη ήταν έως και 12 φορές μεγαλύτεροι.

Ελληνική Αστυνομία: Λεπτομέρειες για τους ελέγχους

Τα παραπάνω καταδεικνύουν ότι οι αστυνομικές αρχές, τουλάχιστον στην πρωτεύουσα, σχεδόν… εξαφανίστηκαν από τους ελέγχους. Συγκεκριμένα, για τα μέτρα κατά της πανδημίας. Αυτό συνέβη υπό τον φόβο να υπάρξουν νέα επεισόδια ή βιαιοπραγίες. Αυτές θα προκαλέσουν νέα έκρηξη αντιδράσεων, κάτι που αποφεύγεται.

Τις τελευταίες ημέρες οι μοτοσικλετιστές από τις ομάδες ΔΙΑΣ και τα περιπολικά της Άμεσης Δράσης που ανήκουν στην Ελληνική Αστυνομία αρκούνται στα ηχητικά σήματα και στις κόρνες για να ειδοποιούν τους πολίτες να μην συγχρωτίζονται ή να φορούν μάσκες, με τους ένστολους να μην πλησιάζουν τους πολίτες.

Έτσι, από τη μεγάλη ένταση των ελέγχων στις αρχές του τρίτου κύματος η ΕΛΑΣ έχει φτάσει σήμερα στον αντίποδα. Δηλαδή,  μένει πλήρως αδρανής.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Ποια είναι η κεντρική εντολή

Πλέον λοιπόν η κεντρική εντολή είναι για άτυπη απόσυρση της ΔΙΑΣ και των άλλων υπηρεσιών αιχμής από τους ελέγχους για τον κορονοϊό. Έτσι οι λίγες κλήσεις που κόβονται είναι από τα μπλόκα της τροχαίας και από μικροελέγχους στον δρόμο. Μάλιστα, όλα τα παραπάνω συνοδεύτηκαν από αυστηρές εντολές για συγκράτηση των αστυνομικών των ομάδων ΔΙΑΣ και Δράση. Αυτό γίνεται για την αποφυγή πράξεων βίας ή άλλων παράνομων ενεργειών που εκθέτουν την Ελληνική Αστυνομία. Όπως ανέφεραν αστυνομικοί στα ΝΕΑ «η σύσταση από πολιτική και φυσική ηγεσία είναι ότι όλα θα είναι πολύ αυστηρά, δεν θα χαρίζεται καμία ενέργεια πέραν των καθηκόντων μας και θα υπάρχει σε πρώτη φάση άμεση εκδίωξη από την υπηρεσία.

Επιπλέον, μας μας επέστησαν την προσοχή στο θέμα της χρήσης πτυσσόμενης ράβδου και διαταχθήκαμε να βγουν από τα κράνη μας σήμερα ή αυτοκόλλητα που δεν έχουν χορηγηθεί από την υπηρεσία. Μας είπαν, τέλος, να μην ασχολούμαστε με τον COVID-19 αλλά με την αστυνόμευση, χωρίς κλιμάκωση των καταστάσεων και να μη λέμε καμία κουβέντα παραπάνω».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις