Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Βρετανός πρώην Α/ΓEΕΘΑ: «Το πρόγραμμα των F-35 μας έχει χρεωκοπήσει - Oι Pώσοι γελάνε μαζί μας»


 «Η ετοιμότητα του Στρατού μας είναι ανέκδοτο - Δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε τις ΗΠΑ»

Καταπέλτης ο πρώην αρχηγός των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων για την ετοιμότητα του βρετανικού Στρατού αλλά και για το πρόγραμμα των F-35, το οποίο ανέφερε πως μας έχει χρεωκοπήσει!

Ο στρατηγός Francis Dannatt, ο οποίος υπηρέτησε στον βρετανικό Στρατό από το 1971 έως και το 2009, ενώ την περίοδο 2006 με 2009 ήταν αρχηγός του γενικού Επιτελείου,  σε συνέντευξη που παραχώρησε, επιτέθηκε κατά του προγράμματος των F-35.

«Το υπουργείο Άμυνας έχει χρεωκοπήσει από το πρόγραμμα των F-35B, του Ναυτικού και της Αεροπορίας. Τα αγοράσαμε 93 εκατ. ευρώ το ένα και μας κοστίζουν τώρα 104.000 ευρώ ανά ώρα πτήσης. Τα κόστη είναι τόσο τεράστια, που ακόμη και η αμερικανική Αεροπορία αναζητά διέξοδο σε ένα πιο φθηνό μαχητικό αεροσκάφος», είπε για να προσθέσει:

«Είναι το κόστος αγοράς και το κόστος χρήσης του F-35B που είναι η πραγματική αγωνία, Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να απομυζήσει όλα τα κονδύλια. Και μαντέψτε ποιος θα είναι ο χαμένος: Ο Στρατός Ξηράς».  

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Και συμπλήρωσε:

«Δεν υπάρχουν αρκετά ποσά για τα προγράμματα εκσυγχρονισμού των αρμάτων μάχης Challenger και των ΤΟΜΑ Warrior. Το πυροβολικό μας έχει το ένα τρίτο της δυνατότητας ενός αντίστοιχου ρωσικού σχηματισμού και δεν έχουμε καμία ουσιαστική αντιαεροπορική άμυνα κατά των UAV»

Ο Λόρδος Dannatt τόνισε ακόμη ότι οι περικοπές που αναγκαστικά θα γίνουν έρχονται σε μια στιγμή που οι ΗΠΑ θέλουν ένα ικανό σύμμαχο για να στηρίζονται.

«Οι Ρώσοι γελάνε μαζί μας και οι Αμερικανοί απλά κουνούν το κεφάλι τους.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις