Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Γεωπολιτικός ''θάνατος'' της Τουρκίας: Αμερικανοί εκπαίδευσαν Κούρδους μαχητές

 


Ανδρέας Μουντζουρούλιας

Στα ''κάγκελα'' οι Τούρκοι

Οργή και πανικός επικρατεί στη Τουρκία, καθώς Αμερικανοί στρατιώτες εκπαίδευσαν μαχητές του

ΡΚΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Κούρδοι εκπαιδεύτηκαν σε σενάρια επιθέσεων από ελικόπτερα και μαχητικά. 

Όπως δε αναφέρουν οι Τούρκοι: ''Tην στιγμή που το PKK θα έχει πρόβλημα, θα ζητήσει βοήθεια από τους Αμερικανούς. Πώς λοιπόν παρέχεται αυτή η εκπαίδευση και σε τι στοχεύει; Πρώτα απ 'όλα, οι Κούρδοι εκπαιδεύτηκαν στο πως να χρησιμοποιούν συσκευές επικοινωνίας κατά τη διάρκεια μίας επιχείρησης.

Στη συνέχεια, αμερικανικά ελικόπτερα έφθασαν στην περιοχή, παρέχοντας αεροπορική υποστήριξη στους Κούρδους. Ελικόπτερα τύπου Apache χρησιμοποιήθηκαν στην άσκηση.'' ''Το όνομα αυτής της άσκησης είναι JTAC. Με λίγα λόγια εκπαιδεύτηκαν σε ασκήσεις σε επίπεδο  ΝΑΤΟ.

Με λίγα λόγια, δείχνει επίσημα τις προσπάθειες του Πενταγώνου να ιδρύσουν έναν τακτικό στρατό του ΡΚΚ στη Συρία'', αναφέρουν οι Τούρκοι! 

Ισραηλινοί και Αμερικανοί έχουν εκπαιδεύσει Σύρους Κούρδους σε ειδικά σημεία στην βόρεια Συρία. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Ερντογάν θα γίνει απρόβλεπτος τόσο στην περιοχή της Β.Συρίας όπου «καίγεται», όσο και σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο όπου ζητά μερίδιο από κοιτάσματα υδρογονανθράκων τα οποία δεν του ανήκουν. 

Οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι είναι πάρα πολύ πιθανό, η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ, να βοηθήσει στρατιωτικά και πολιτικά τους Κούρδους του YPG, δημιουργώντας ένα ημιαυτόνομο Κουρδικό κρατίδιο στη ΒΑ Συρία στα σύνορα με το Β. Ιράκ

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Τουρκία παρακολουθεί τα γεγονότα αυτά εδώ και πολύ καιρό από κοντά και «τρέμει» κυριολεκτικά στην ιδέα δημιουργίας Κουρδικού Κράτους, αρχικά με εδάφη του Ιρακινού και συριακού Κουρδιστάν.

Η Άγκυρα γνωρίζει πολύ καλά ότι αργά η γρήγορα έπεται και συνέχεια και όλο το κομμάτι της ΝΑ Τουρκίας «κινδυνεύει» να αποκοπεί με συνοπτικές διαδικασίες. Ειδικά τώρα που μαίνεται καις ένας εσωτερικός "πόλεμος" εντός της χώρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις