Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

Πρόεδρος αστυνομικών για τροχαίο στη Βουλή: «Κινδυνεύουμε να απομονωθούμε από την κοινωνία - Μας εκθέτει όλους»


 Τι λέει ο πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Ν.Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης για το τροχαίο έξω από τη Βουλή

Κλυδωνισμοί στις τάξεις τις ΕΛ.ΑΣ για τα περιστατικά των τελευταίων ημερών, καθώς μετά τις έντονες αντιδράσεις που υπήρχαν από αστυνομικούς τόσο για την κυβερνητική βία στη Νέα Σμύρνη, όσο και για το ρόλο που έχει πάρει πλέον η αστυνομία, η οποία χρησιμοποιείται κατά κόρον για να επιβάλει πρόστιμα στους πολίτες, υπήρξε αντίδραση από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Ν.Α Αττικής Γιώργο Καλλιακμάνη για το τροχαίο που σημειώθηκε έξω από τη Βουλή. 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Ν.Α Αττικής, αναφέρθηκε στην πάγια τακτική των επίσημων οχημάτων να στρίβουν αριστερά για να μπουν στο κοινοβούλιο, τόνισε οτι οι κάμερες που υπάρχουν στο σημείο μπορούν να ρίξουν... φως στο πως έγινε το μοιραίο, ενώ έβαλλε κατά του τροχονόμου για την συμπεριφορά του προς τον πολίτη που ήταν μάρτυρας στο περιστατικό.

«Μας εκθέτει όλους»

Αρχικά ο κ. Καλλιακμάνης, ξεκίνησε την τοποθέτησή του, λέγοντας: «Ήταν τροχαίο ατύχημα, γίνεται δικογραφία, γίνεται προανάκριση. Ο οδηγός που οδηγούσε το αυτοκίνητο, κατέβαινε την Βασιλίσσης Σοφίας και πήγε να μπει αριστερά στην Βουλή. Εγώ δεν έχω καταλάβει, εκεί σε αυτό τον δρόμο, για ποιο λόγο να μπαίνουν αριστερά στην Βουλή, κατεβαίνοντας την Βασιλίσσης Σοφίας. Εκεί δεν υπάρχει φανάρι που να στρίβει αριστερά. Αριστερά δεν είναι δρόμος, μπαίνεις στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

Για ποιο λόγο τόσα χρόνια να γίνεται αυτό το πράγμα εκεί πέρα. Αυτό μας εκθέτει όλους. Εκθέτει την Ελληνική Αστυνομία, εκθέτει τον αστυνομικό, τον τροχονόμο που τον βάζουν εκεί για να ρυθμίζει την κυκλοφορία όταν κατεβαίνει κάποιο συνοδευτικό ή κάποιος βουλευτής. Σταματάει την κυκλοφορία για να μπει αριστερά το αυτοκίνητο. Γίνεται ένα μεγάλο λάθος που δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσα χρόνια κάποιος δεν κάνει για αυτό. Δεν μπορώ να το καταλάβω. Είναι αδιανόητο».

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Φυσικά ο αστυνομικός δεν είχε πρόθεση να δημιουργήσει ατύχημα γιατί κάποιοι συγχέουν την αστυνομική βία που ακούγεται τελευταία, με το περιστατικό αυτό», ενώ μίλησε και για τις κάμερες που μπορούν να ρίξουν φως στην υπόθεση:

«Εκεί υπάρχουν κάμερες που έχουν αγοραστεί τελευταία με φοβερή ευκρίνεια. Απο τις κάμερες μπορούν να δουν ακριβώς τι έγινε. Δεν ξέρω αν υπήρχε τροχονόμος και έκανε ρύθμιση και το παιδί δεν τον είδε. Αν δεν υπήρχε, γιατί από οτι ακούω το παιδί πέρασε με πράσινο», με τους δημοσιογράφους να του τονίζουν πως δεν υπήρχε τροχονόμος στον δρόμο για να ρυθμίζει την κυκλοφορία.

Η συμπεριφορά του τροχονόμου

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην συμπεριφορά του αστυνομικού που καταγράφηκε στο βίντεο του pronews.gr: «Υπήρχε λόγος αυτός ο άνθρωπος... Τι να πω; Δεν υπήρχε κανένας λόγος ο αστυνομικός να συμπεριφερθεί με αυτό τον τρόπο, όταν κάτω ψυχορραγεί ένα νέο παιδί. Δεν το συζητάω από αυτό. Θα πρέπει να πω στους συναδέλφους μου να σέβονται τον πολίτη, είμαστε εντεταλμένοι να προστατεύουμε τον πολίτη, τίποτε άλλο. Δεν υπάρχει λόγος για υπέρμετρη βία, για άσκηση εξουσίας. Πρέπει να καταλάβουμε ότι κινδυνεύουμε να απομονωθούμε από την κοινωνία γιατί είναι ότι χειρότερο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις