Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Ρελάνς Ισπανών - Τελική πρόταση-''βόμβα'' για τις φρεγάτες

 Ανδρέας Μουντζουρούλιας

Τι αναφέρουν ισπανικά ΜΜΕ

Το μεγαλύτερο Ισπανικό ΜΜΕ στα θέματα άμυνας, το Infodefensa, φέρνει στο ''φως'' νέες πληροφορίες για τις φρεγάτες που προτείνει η Μαδρίτη στην Ελλάδα. 

Όπως θα σας αποκαλύψει το Πενταπόσταγμα, η τελική πρόταση της Ισπανίας προς την Ελλάδα, είναι η προμήθεια τεσσάρων νέων φρεγάτων F-110, με ενδιάμεση λύση 2 φρεγάτες Α3000! Επίσης και εδώ είναι το σημαντικό, οι Ισπανοί αναφέρουν,ότι θα γίνει μεταφορά τεχνολογίας προς την Ελλάδα, όπου θα επιτρέψει την κατασκευή φρεγατών στην χώρα μας! 

Η πρότασή τους με λίγα λόγια περιλαμβάνει ναυπήγηση  φρεγατών στην Ελευσίνα, την οποία θεωρούν «έτοιμη» να δεχθεί τις επενδύσεις για αναβάθμιση των υποδομών που απαιτούνται ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες!

''Η F110 θεωρείται ένα βήμα προς το μέλλον σε σχέση με τις προηγούμενες σχεδιάσεις, λαμβάνοντας όλα τα μαθήματα που αντλήθηκαν από τη μεγάλη εμπειρία της Navantia.     

Η “έξυπνη φρεγάτα” F110, που βρίσκεται υπό κατασκευή από τη Navantia για το Ισπανικό Ναυτικό διαθέτει σημαντικές δυνατότητες σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των AAW, ASW, ASuW πολέμου. Επιπλέον, η F-110 θεωρείται πλοίο ικανό όχι μόνο για επιχειρήσεις blue water, αλλά και για littoral περιβάλλοντα, ενώ διαθέτει χαμηλές απαιτήσεις επάνδρωσης χάρη στην προηγμένη τεχνολογία που ενσωματώνει, και τις έξυπνες υπηρεσίες συντήρησης στο πλοίο (θα δούμε περισσότερα παρακάτω).

 Το πλοίο όχι μόνο ενσωματώνει αισθητήρες και όπλα που λειτουργούν πάνω και κάτω από την επιφάνεια για να φέρει σε πέρας ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις, αλλά μπορεί να διασυνδέεται με το οργανικό ελικόπτερο και να διαχειρίζεται τα μη επανδρωμένα αεροχήματά μέσω του ΚΠΜ (Combat Management System), το οποίο σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από τη Navantia με την εμπειρία του AEGIS. Αυτό σημαίνει πως οι αισθητήρες και τα όπλα είναι διασυνδεδεμένοι στο International AEGIS Fire Control Loop, δηλαδή μπορούν να διασυνδεθούν με οποιοδήποτε πλοίο που έχει ΚΠΜ AEGIS. 

Οι φρεγάτες θα είναι εξοπλισμένες με το ισπανικό σύστημα μάχης, το SCOMBA, που αναπτύχθηκε από τη Navantia. Αυτό το σύστημα λειτουργεί ως εγκέφαλος του σκάφους και ενσωματώνει όλους τους αισθητήρες και τα όπλα της φρεγάτας. Το πλοίο θα χρησιμοποιεί τις τορπίλες Mk54, ενώ θα συνεχίσει να διατηρεί την ικανότητα για Mk46. 

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Αυτές οι τορπίλες μπορούν να εκτοξευτούν τόσο από τα δύο συγκροτήματα τορπιλοσωλήνων που βρίσκονται επί του σκάφους, ένα από κάθε πλευρά, αλλά και από το ελικόπτερο. Το πλοίο είναι επίσης εξοπλισμένο με decoys κατά τορπιλών''', αναφέρουν οι Ισπανοί.  

Δείτε βίντεο: 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις