Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Ούτε το 12% δεν πήρε από τα «πανέρια» του AstraZeneca


 Tι ήταν να μιλήσει ο Τσίπρας για «ξεστοκάρισμα» των εμβολίων της AstraZeneca με διάθεσή τους στις νεότερες ηλικιακές ομάδες (30-39 και 40-44); Επεσαν να τον φάνε, ότι τάχα πλήττει το εμβολιαστικό μέτωπο! Κι έτρεχαν μετά επώνυμοι συριζαίοι αυτών των ηλικιών να κάνουν το συγκεκριμένο εμβόλιο, για να απολογηθούν έμπρακτα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, παίζοντας το προπαγανδιστικό παιχνίδι που αυτή έστησε. Κι ύστερα, έπαθαν συλλογική αλαλία. Δεν μίλησαν ούτε ενάντια στην ψεύτικη προπαγάνδα που ακολούθησε. Λες και όποιος αποκαλύπτει τα ψέματα του Μητσοτάκη και των αχρείων του είναι αντι-εμβολιαστής. Λες και λέγοντας ψέματα στον ελληνικό λαό μπορείς να τον κοροϊδέψεις.

Το ότι επρόκειτο για αδιάθετο στοκ εμβολίων της AstraZeneca το παραδέχτηκαν οι ίδιοι οι κυβερνητικοί παράγοντες. Τα περιγράψαμε όλα αναλυτικά στη σχετική ανάλυσή μας. Δικό μας μέλημα ήταν και είναι να μην πληγεί η εμβολιαστική συνείδηση. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όμως, φρόντισε να το τερματίσει. Ο δικός της επίτροπος στην ΕΕ (Σχοινάς) βγήκε και δήλωσε ότι από το φθινόπωρο στην ΕΕ θα κυκλοφορούν μόνο mRNA εμβόλια (επομένως, τα AstraZeneca δεν είναι κατάλληλα, για να μην πούμε ότι ο κόσμος το «εισέπραξε» ως μία ακόμη δήλωση επικινδυνότητας). Και το πλήγμα στην εμβολιαστική συνείδηση ολοκληρώθηκε από την… εθνική εμβολιάστρια Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία αμέσως μόλις βγήκαν τα «πανέρια» με τα AstraZeneca για τους νέους 30-39 ετών, βγήκε και δήλωσε ότι οι γυναίκες που εγκυμονούν (επομένως κι αυτές που σκοπεύουν να εγκυμονήσουν) «είναι προτιμότερο να εμβολιαστούν καλύτερα με ένα εμβόλιο mRNA».

Ετσι, επέτειναν τη σύγχυση στον κόσμο, ενίσχυσαν τις ταλαντεύσεις γενικά για τα εμβόλια (και όχι μόνο για το συγκεκριμένο), ενίσχυσαν την τάση «άσε να δούμε πώς θα πάει και το κάνουμε αργότερα».

Οι συριζαίοι, αν δεν ήταν τόσο χυδαίοι οπορτουνιστές, χωρίς αρχές και χωρίς έρμα, θα μπορούσαν να «ξεσκίσουν» τον Μητσοτάκη, την κυβέρνησή του και το επιστημονικό προσωπικό που χρησιμοποιείται ως εργαλείο της κυβερνητικής πολιτικής. Του Τσίπρα μάλλον του ξέφυγε το «ξεστοκάρισμα» (που είναι η αλήθεια). To είπε στο πλαίσιο μιας δήλωσης με την οποία επαινούσε το εμβόλιο της AstraZeneca και σημείωνε με ικανοποίηση ότι «οι νέοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στο άνοιγμα της πλατφόρμας 30-39». Οι πολιτικοί του αντίπαλοι, όμως, απομόνωσαν τη φράση ότι η πλατφόρμα για τους 30-39 «άνοιξε για να ξεστοκάρουμε». Κι έτρεχαν μετά ο Ηλιόπουλος και άλλοι συριζαίοι να δείχνουν το τρυπημένο μπράτσο τους, καμαρώνοντας ότι έκαναν AstraZeneca.

Ετσι, με κλεισμένο και αυτό το μέτωπο, με τους συριζαίους στη μούγκα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδωσε την εντολή στα παπαγαλάκια της λίστας Πέτσα να παίξουν το έργο «βούλιαξαν τα εμβολιαστικά κέντρα από τους νέους»! Για να γίνει πιστευτό το έργο έπρεπε να υπάρχει και εικόνα. Ετσι, άρχισαν να βάζουν πολλά ραντεβού στα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα, ώστε να βγουν φωτογραφίες και να τραβηχτούν βίντεο με κόσμο συγκεντρωμένο απέξω, καθώς στους σχετικά μεγαλύτερους στην ηλικία προστέθηκαν εκτάκτως και οι 30-44.

Το αποτέλεσμα ήταν οι ά(χ)ριστοι να τα κάνουν σκατά στο ΜΕΓΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Περιστερίου και να υπάρξει τέτοια καθυστέρηση που αρκετοί εμβολιάστηκαν μετά τα μεσάνυχτα. Το σύστημα, όμως, επειδή γύρισε η μέρα, θεώρησε ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν πήγαν να εμβολιαστούν και ακύρωσε το δεύτερο ραντεβού τους! Και τρέχουν τώρα μόνοι τους να βγάλουν άκρη και να πείσουν ότι πράγματι εμβολιάστηκαν και γι’ αυτό πρέπει να γίνει διόρθωση και να τους επαναφέρουν το δεύτερο ραντεβού για να μη μείνουν μισο-εμβολιασμένοι… Αυτά συμβαίνουν όταν η ανάγκη για ενίσχυση της προπαγάνδας κάνει μαντάρα μια οργανωτική διαδικασία.

Ούτε το 12% των νέων δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον

Το να φωτογραφίσεις εκατό νοματαίους έξω από ένα ΜΕΓΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, αφού προηγουμένως έχεις φροντίσει να πυκνώσεις τα ραντεβού, είναι το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου. Ο γκεμπελισμός δεν απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες. Και γίνεται με απλά υλικά. Εχει όμως μια προϋπόθεση: πρέπει να έχει φιμωθεί κάθε αντίθετη φωνή, πρέπει να μην υπάρχει δυνατότητα αντίκρουσης του ψεύδους. Αν δεν υπάρχει αυτή η προϋπόθεση, τότε ο γκεμπελισμός καταρρέει και συχνά γίνεται μπούμερανγκ για τους εμπνευστές του. Αυτό θα πάθει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με το υποτιθέμενο «βούλιαγμα των εμβολιαστικών κέντρων από τους νέους».

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στις 5 του Μάη (την περασμένη Τετάρτη), «από την ηλικιακή ομάδα 30-39 έχουν κλειστεί για να εμβολιαστούν 354.000 ραντεβού που αφορούν 177.000 πολίτες» και «από την ηλικιακή ομάδα 40-44 έχουν κλειστεί μέχρι στιγμής 235.000 ραντεβού που αντιστοιχούν στις 117.750 πολίτες».

Με μια απλή επεξεργασία των δεδομένων της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών 2011, όπως αναθεωρήθηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ τον Μάρτη του 2014, διαπιστώνουμε ότι:

    • Στην ηλικιακή ομάδα 30-39 ανήκουν 1.632.000 πολίτες. Επομένως, αυτοί που γράφτηκαν για να εμβολιαστούν από το «πανέρι» με τα AstraZeneca (σύμφωνα με την ανακοίνωση Θεμιστοκλέους) είναι μόλις το 10,84% του συνόλου!
    • Στην ηλικιακή ομάδα 40-44 ανήκουν 832.644 πολίτες. Επομένως, αυτοί που γράφτηκαν για να εμβολιαστούν από το «πανέρι» με τα AstraZeneca (σύμφωνα με την ανακοίνωση Θεμιστοκλέους) είναι μόλις το 14,14% του συνόλου!
    • Συνολικά στις ηλικίες 30-44 ανήκουν 2.464.854 άτομα. Αυτοί που γράφτηκαν για να εμβολιαστούν από το «πανέρι» με τα AstraZeneca (σύμφωνα με την ανακοίνωση Θεμιστοκλέους) είναι μόλις το 11,96% του συνόλου!

Οι ακριβείς αριθμοί, φυσικά θα είναι ελαφρώς διαφορετικοί, διότι από την αναθεώρηση της απογραφής το 2014 έχουν περάσει εφτά χρόνια. Δεν έχει, όμως, αλλάξει ριζικά (ούτε καν σημαντικά) η ηλικιακή σύνθεση του πληθυσμού μέσα σ’ αυτά τα χρόνια. Από την άλλη, οι αριθμοί για τα ραντεβού που κλείστηκαν, τους οποίους έδωσε ο Θεμιστοκλέους, το πιθανότερο (για να μην πούμε το σίγουρο) είναι να είναι φουσκωμένοι. Οπότε, μάλλον ευνοϊκά για την κυβερνητική προπαγάνδα πρέπει να είναι τα ποσοστά που υπολογίσαμε.

Είναι απολύτως βέβαιο, λοιπόν, ότι –στην καλύτερη περίπτωση- μόλις που ξεπέρασε το 10% το ποσοστό των πολιτών που γράφτηκε για να πάρει την «προσφορά» του AstraZeneca.

Οι τρεις συγκεκριμένες ηλικιακές πενταετίες περιλαμβάνουν το 22,8% του πληθυσμού της χώρας (23,4% στους άνδρες και 22,2% στις γυναίκες). Περίπου έναν στους τέσσερις κατοίκους της χώρας. Αν μάλιστα αφαιρέσουμε τις ηλικίες των παιδιών μέχρι 14 ετών και τις ηλικίες άνω των 65, οι ηλικιακές κατηγορίες 30-44 φτάνουν το 66% του υπόλοιπου πληθυσμού (δύο στους τρεις δηλαδή). Μιλάμε για τις πιο ενεργές ηλικίες, καθώς αποτελούνται από ανθρώπους που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους σε όλα τα επίπεδα και εργάζονται ή αναζητούν εργασία. Αυτές οι τρεις ηλικιακές ομάδες (30-34, 35-39 και 40-44) είναι οι αναλογικά μεγαλύτερες στο σύνολο των ηλικιακών ομάδων, ενώ λόγω και της ενεργητικότητάς τους αποτελούν το πιο κρίσιμο πληθυσμιακό μέγεθος για το χτίσιμο του «τείχους ανοσίας».

Μια κυβέρνηση που σκέφτεται στοιχειωδώς με όρους προστασίας της δημόσιας υγείας θα έβλεπε με δέος την πρώτη τραγική συνέπεια της εμβολιαστικής πολιτικής της έναντι της μεγαλύτερης και ενεργητικότερης ομάδας του πληθυσμού. Θα σκεφτόταν, μάλιστα, ότι με τον ίδιο τραγικό τρόπο έχει αποτύχει και η εμβολιαστική πολιτική της έναντι των μεγάλων ηλικιών (ιδιαίτερα στους 70+).

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όμως, σκέφτεται και ενεργεί αποκλειστικά με όρους προπαγάνδας. Και βέβαια, με όρους υποστήριξης των καπιταλιστικών συμφερόντων. Γιατί όλο αυτό το ψεύτικο σκηνικό για τον δήθεν καλπασμό των εμβολιασμών και το δήθεν βούλιαγμα των εμβολιαστικών κέντρων από τους νέους, κατασκευάστηκε προκειμένου να δικαιολογηθεί το εγκληματικό άνοιγμα των συνόρων στον τουρισμό από τις 15 Μάη, όπως έχει ανακοινωθεί.

Τα παπαγαλάκια της λίστας Πέτσα, παρά την τραγική κατάληξη των «πανεριών», εξακολουθούν να κομπάζουν για το «βούλιαγμα των εμβολιαστικών κέντρων». Η… εθνική εμβολιάστρια Μαρία Θεοδωρίδου, χωρίς να σέβεται ούτε την (όποια) επιστημοσύνη της ούτε την ηλικία της, συμμετείχε ξεδιάντροπα στους πανηγυρισμούς, βάζοντας μάλιστα ένα καθαρά επιστημονικό γεγονός, όπως είναι ο εμβολιασμός, στην αγία τράπεζα των θρησκευτικών δοξασιών: «Χριστός Ανέστη. Ευχαριστώ πολύ τον υπουργό για τα επαινετικά το λόγια για την Επιτροπή. Χαρμόσυνο για τους εμβολιασμούς ήταν το μήνυμα που έστειλαν στην κοινωνία μας την εβδομάδα πριν το Πάσχα οι τριαντάρηδες και το φως από το δικό τους κεράκι διαδόθηκε σε όλους μας. Η σελίδα των εμβολιασμών γύρισε. Από την επιφυλακτικότητα και τον δισταγμό, στην εμπιστοσύνη και την ενθουσιώδη συμμετοχή»!

Γύρισε η σελίδα με συμμετοχή λιγότερο από το 12% των πιο μεγάλων και πιο δυναμικών ηλικιακών ομάδων του πληθυσμού! Μα τι νομίζουν, ότι απευθύνονται σε ηλίθιους; Οτι με τις κατασκευασμένες εικόνες, που θυμίζουν τις «λαοσυνάξεις» της χούντας, θα «ξεγελάσουν» τους διστακτικούς; Το μόνο που κάνουν είναι να επιτείνουν τους δισταγμούς τους. Γιατί οι διαστακτικοί σκέφτονται με την πονηριά που οι κυβερνώντες τους δίδαξαν: «Για να λένε αυτοί τόσα πολλά και τόσο χοντρά ψέματα, κάποιο λάκο έχει φάβα»…

Νέα κωλοτούμπα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξέρει πολύ καλά τους πραγματικούς αριθμούς. Γι’ αυτό και ο Κικίλιας, που συμμετείχε στους πανηγυρισμούς της 5ης του Μάη παρέα με τη Θεοδωρίδου και τον Θεμιστοκλέους, την επόμενη κιόλας μέρα εμφανίστηκε στον ΣΚΑΙ για να ανακοινώσει ότι πριν από τα τέλη Μάη θα ανοίξει ο εμβολιασμός για τις ηλικίες 30-44 με ΟΛΑ τα εμβόλια.

Αντιλαμβάνεστε τι έχει να γίνει τις επόμενες μέρες. Κάποιος/α που στα τέλη Μάη θα μπορεί να εμβολιαστεί με ένα mRNA εμβόλιο, ξέρει ότι θα έχει κάνει και τη δεύτερη δόση πριν από τα τέλη του Ιούνη. Θα έχει δηλαδή ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του πιο γρήγορα από κάποιον/α που επέλεξε να εμβολιαστεί με AstraZeneca, ακόμα και αν ο/η τελευταίος/α επιλέξει να κάνει τη δεύτερη δόση στους δυο μήνες αντί για τους τρεις (με μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου).

Τη μείωση της χρονικής απόστασης ανάμεσα στις δυο δόσεις την αποφάσισαν ως «μπόνους» για να τραβήξουν περισσότερους νέους στα «πανέρια» με το AstraZeneca. Στις 26 Απρίλη η Θεοδωρίδου έλεγε: «Αν κάποιος επιθυμεί να εμβολιαστεί με την δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca νωρίτερα από τις 12 εβδομάδες και μετά τις 8 από την πρώτη δόση και συντρέχουν λόγοι, μπορεί να το κάνει», σημπληρώνοντας ότι θα υπάρχει «μία μείωση της άριστης ανοσολογικής απάντησης, αλλά όχι τέτοιας που να μεταβάλλει την τελική αποτελεσματικότητα του εμβολίου»!

Στην ανάρτηση του ΣΚΑΙ για τη συνέντευξη Κικίλια υπάρχει και το σχετικό βίντεο. Στο 8:13, ο δημοσιογράφος κάνει την (προσυμφωνημένη) «ερώτηση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων», όπως τη χαρακτηρίζει, επικαλούμενος σωρεία ερωτήσεων τηλεθεατών: πότε θ’ ανοίξει η πλατφμόρμα για όλα τα εμβόλια για τις ηλικιακές ομάδες 30-44, που τώρα έχουν δυνατότητα εμβολιασμού μόνο με AstraZeneca; Πανέτοιμος ο Κικίλιας, απαντά χωρίς τον παραμικρό δισταγμό, χωρίς την παραμικρή σκέψη, ότι τα ερωτήματα των τηλεθεατών είναι θεμιτά και ότι πριν από τα τέλη Μαΐου θ’ ανοίξει γι’ αυτές και άλλες ηλικιακές ομάδες η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια. Αμέσως η είδηση περνά με «σούπερ» στη βάση της οθόνης. Στο 11:48 ο δημοσιογράφος ξανακάνει το ίδιο ερώτημα και ο Κικίλιας επαναβεβαιώνει την απάντηση που είχε ήδη δώσει.

Το Συγκρότημα του Αλαφούζου βάζει τίτλο στο σχετικό δημοσίευμα: «Κικίλιας σε ΣΚΑΙ: Πριν το τέλος Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια». Αυτή είναι η είδηση που βγήκε από τη συνέντευξη Κικίλια, αυτή έδωσε τον τίτλο, αυτή καταλαμβάνει την πρώτη παράγραφο του δημοσιεύματος. Με τη σχετική ασάφεια, βέβαια, για να προστατευθεί ο Κικίλιας (δεν αναφέρεται με σαφήνεια ότι το ερώτημα και η απάντηση Κικίλια αφορούσαν τις ηλικίες 30-44, για τις οποίες τώρα «προσφέρεται» μόνο το AstraZeneca), αλλά υπάρχει και το ηχητικό, από το οποίο μπορεί κάποιος να διαπιστώσει ακριβώς τι είπε ο Κικίλιας.

Το υπουργείο Υγείας, όμως, δεν παρουσίασε πλήρη απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης Κικίλια, αλλά ένα κείμενο «βασικών σημείων», από το οποίο απουσιάζει κάθε αναφορά στη συγκεκριμένη δήλωση. Αντίθετα, γίνεται χοντροκομμένη παραποίηση, εμφανίζοντας τον Κικίλια να λέει ότι «από το τέλος Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα και για άλλες ηλικιακές ομάδες».

Εύκολο είναι να συμπεράνουμε τι μεσολάβησε και η είδηση «του ενός εκατομμυρίου δολαρίων» εξαφανίστηκε. Είτε τηλεφώνησε κάποιος από το Μαξίμου και άρχισε τα «γαλλικά» είτε το πήρε είδηση κάποιος από τους προσωπικούς συμβούλους του Κικίλια (που σίγουρα παρακολουθούσαν τη συνέντευξη) και του είπε «Βασίλη, έκανες μαλακία».

Δεν ξέρουμε πως αισθάνεται ο Κικίλιας, αλλά είναι βέβαιο πως αυτοί/ές που έτρεξαν να πάρουν AstraZeneca από τα «πανέρια» που άπλωσε στη βιτρίνα η κυβέρνηση Μητσοτάκη αισθάνονται μαλάκες. Αισθάνονται ότι τους κορόιδεψαν, ότι τους εργαλειοποίησαν αδίστακτα, αφαιρώντας τους τη δυνατότητα επιλογής που είχαν οι πολίτες των υπόλοιπων ηλικιακών ομάδων. Δυνατότητα επιλογής την οποία, μάλιστα, επέτρεψε η ίδια η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δίνοντας τη δυνατότητα να μπαίνει κάποιος στην πλατφόρμα των ραντεβού και να χρησιμοποιεί όποιον ΤΚ θέλει (όχι υποχρεωτικά τον ΤΚ της κατοικίας του) προκειμένου να αποφύγει το AstraZeneca, με αποτέλεσμα άνθρωποι ν’ αλλάζουν πόλη και νομό για να κάνουν κάποιο mRNA εμβόλιο. Και τώρα, βλέπουν τους συνομηλίκους τους που δεν έτρεξαν στα «πανέρια» να είναι έτοιμοι να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους με mRNA εμβόλιο και μάλιστα σε πλησιέστερο χρονικό ορίζοντα!

Είναι κι αυτό ένα ακόμα κατόρθωμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ενα ακόμα πλήγμα στην ανάπτυξη της αναγκαίας εμβολιαστικής συνείδησης. Αντιμετωπίζει τους πολίτες σαν Χαχόλους, που χάφτουν ό,τι τους λέει, με αποτέλεσμα να αυξάνει τις φοβίες, να ενισχύει τις ανασφάλειες και να καθυστερεί τον μαζικό εμβολιασμό με την ενίσχυση της λογικής «άσε λίγο ακόμα να δούμε».

ΥΓ1. Η κυρία Θεοδωρίδου, που άνοιξε την τοποθέτησή της στις 5 Μάη παρομοιάζοντας τον (ανύπαρκτο) μαζικό εμβολιασμό στις ηλικίες 30-44 με το… άγιο φως, έκλεισε με τον ίδιο τρόπο: «Θα ήθελα να τελειώσω με συγχαρητήρια για τη νέα γενιά που λειτούργησε με λιγότερο σκεπτικισμό και περισσότερη ωριμότητα από την παλαιότερη γενιά, όπως ακούσαμε και από τον υπουργό. Και να εκφράσω την παράκληση, ο καθένας από τους νέους αυτούς, τους λαμπρούς νέους, να πάρει από το χέρι έναν διστακτικό ηλικιωμένο και να του δείξει τον δρόμο προς το εμβολιαστικό κέντρο».

Αφού το παρά κάτι 12% της νέας γενιάς είναι καλύτερο από το «σκορ» που κατέγραψαν οι μεγαλύτερες ηλικίες και αφού οι ηλικιωμένοι χρειάζονται κάποιον νέο να τους πάρει από το χέρι και να τους οδηγήσει σε κάποιο εμβολιαστικό κέντρο, «τι έτι χρείαν έχομεν μαρτύρων» για το γεγονός ότι ο εμβολιασμός στις μεγαλύτερες ηλικίες πήγε χάλια (πιο χάλια δε γινόταν) και ότι τα νούμερα που αναφέρουν ο Θεμιστοκλέους και τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη είναι ψέματα;

Γι’ αυτό το τεράστιο θέμα, δηλαδή για τη συνολική πορεία του εμβολιασμού, έχουμε πολλά καινούργια στοιχεία, τα οποία θα παρουσιάσουμε σύντομα σε χωριστό δημοσίευμά μας.

ΥΓ2. Από νέους που αποδέχτηκαν την «προσφορά» της κυβέρνησης Μητσοτάκη και έσπευσαν να εμβολιαστούν με το περισσευούμενο στοκ του AstraZeneca είδαμε να εκφράζονται και απόψεις που κινούνται μεταξύ μιας μισοαναρχικής ατομικιστικής αντίληψης και ενός ιδιότυπου ελιτισμού.

Εκανες το εμβόλιο, γιατί πίστεψες ότι θα τελειώσεις πιο γρήγορα, γιατί φοβήθηκες ότι μετά δε θα υπάρχουν εμβόλια ή για κάποιον άλλο λόγο. Γιατί το διατυμπανίζεις με τρόπο που υπονοεί (αν δεν το λέει ευθέως), ότι εσύ είσαι ο/η θαραλλέος/α, ο/η πρωτοπόρος, και εκείνοι που δεν το έκαναν είναι ή «χέστες» ή αντι-εμβολιαστές;

Υπάρχουν εκείνοι που δε θέλησαν να συμμετάσχουν στην εργαλειοποίηση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και σκέφτηκαν πιο ψύχραιμα και πιο έξυπνα και κυρίως πολιτικά σωστά. Υπάρχουν άνθρωποι που -χωρίς να είναι αντιεμβολιαστές- φοβήθηκαν. Αλήθεια, από πότε ένας προοδευτικός άνθρωπος (πόσω μάλλον ένας αριστερός ή κομμουνιστής) δε σέβεται τους φόβους των ανθρώπων (πολλώ δε μάλλον όταν είναι βάσιμοι και έχουν τροφοδοτηθεί δεόντως εδώ και κάποιους μήνες);

Ο ελιτισμός κάνει τους ανθρώπους ατομιστές, αδιάφορους για την κοινωνική συνείδηση, αδιάφορους για το κοινό καλό. Οι ελιτιστές χωρίζουν τους ανθρώπους σε μια χούφτα «φωτισμένους» και στην «αδαή μάζα». Χωρίς την «αδαή μάζα», όμως, κοινωνικές ανατροπές δε γίνονται. Κι έχουμε δει πολλούς «φωτισμένους» να κωλοκάθονται κάποια στιγμή στα αστικά σαλόνια, με το πρόσωπο παραμορφωμένο από την απέχθεια για την «αδαή μάζα».

Καθήκον των πρωτοπόρων ανθρώπων είναι να πείσουν, όχι να λοιδορήσουν. Να ενημερώσουν, όχι να «διατάξουν». Ιδιον των κομμουνιστών και των αριστερών είναι η σεμνότητα και όχι η ατομική προβολή (ιδιαίτερα στο βορβορώδες περιβάλλον των social media). Γι’ αυτό και ελπίζουμε ότι εκείνοι/ες που δεν έπεσαν με τα μούτρα στα «πανέρια» του Μητσοτάκη και θα προχωρήσουν στον εμβολιασμό όταν ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια, τελειώνοντας πιο γρήγορα από τους «βιαστικούς», δε θα απαντήσουν στα πανηγυρικά υψωμένα χέρια των «βιαστικών» με ανάλογο τρόπο: υψώνοντας το δικό τους χέρι με κεκαμμένο το μεσαίο δάχτυλο. Κάποιος/α που λοιδορήθηκε δικαίως θα αισθάνεται έτσι, όμως σκεπτόμενοι πολιτικά θα συμφωνήσετε ότι η συνέχιση μιας τέτοιας πόλωσης μόνο την αστική εξουσία θα βοηθούσε.

Πέτρος Γιώτης

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις