Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Αμερικανοί στρατιώτες & πολίτες εγκαταλείπουν το Ισραήλ


 Μπροστά σε νέο "Πόλεμο των 6 ημερών"-Δείτε βίντεο

Ραγδαίες οι εξελίξεις στο μέτωπο ανάμεσα σε Ισραήλ- Χαμάς με τις ΗΠΑ να αποσύρουν 120 στρατιώτες από το Ισραήλ, εν μέσω σφοδρών επιθέσεων κατά του εβραϊκού κράτους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το προσωπικό περιλαμβάνει τόσο στρατιωτικές μονάδες όσο και απλούς πολίτες.

Το προσωπικό αναχώρησε από το Ισραήλ μέσω ενός αεροσκάφους μεταφοράς C-17, πετώντας προς την αεροπορική βάση Ramstein στη Γερμανία.

Ένας ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος είπε ότι το IDF συγκεντρώνει δυνάμεις στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας που κυβερνάται από τη Χαμάς και ότι οι ισραηλινές δυνάμεις «προετοιμάζονται για επίγειες επιχειρήσεις».

Νωρίτερα την Πέμπτη , ο υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντς "άναψε το πράσινο φως" για την επιστράτευση επιπλέον 9.000 στρατιωτικών εφέδρων

Περίπου 1.800 πύραυλοι έχουν εκτοξευτεί στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας από τη Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένων 160 πυραύλων που εκτοξεύτηκαν την Πέμπτη.

Συνολικά 300 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από Ισραηλινούς εναντίον της Γάζας από την αρχή των συγκρούσεων. Σήμερα Πέμπτη το "σφυροκόπημα" συνεχίστηκε με 30 ακόμη πυραύλους, δήλωσε ο IDF.

Συνεχίζουν το παραλήρημα οι Τούρκοι

"Το Ισραήλ έχει αναδυθεί ως τρομοκρατικό κράτος στον πυρήνα του. Έχει υπαλλήλους και εθνικιστές. Το Ισραήλ είναι το κράτος όλων των Εβραίων στον κόσμο με θεωρητικούς όρους. Στην πραγματικότητα, όλοι οι Εβραίοι είναι πολίτες του Ισραήλ."

Ο Λίβανος συσπειρώνεται με την Χαμάς     

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου, 3 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τα εδάφη του Λιβάνου εναντίον του Ισραήλ. 

Η τζιχάντ που προανήγγειλε ο Ερντογάν εναντίον του Ισραήλ παίρνει "σάρκα και οστά". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις