Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αζέροι αιχμαλώτισαν έξι Αρμένιους στρατιώτες (φώτο)

 


Νέα ένταση ανάμεσα σε Αρμενίους και Αζέρους, καθώς όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ οι Αζέροι αιχμαλώτισαν έξι στρατιώτες της Αρμενίας κοντά στα σύνορα της περιοχής Gegharkunik.

Όπως αναφέρουν οι πηγές οι Αζέροι εκτελούσαν μηχανικά έργα στην περιοχή, αλλά μέσα στα σύνορα της Αρμενίας, ενώ από την άλλη οι Αζέροι ισχυρίζονται πως προσπάθησαν να περάσουν παράνομα τα σύνορα. 

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε κάτι παραπάνω, όμως την είδηση την επιβεβαιώνει και το ΥΠΑΜ της Αρμενίας. 

Να σημειωθεί πως πριν από λίγες ημέρες σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με Αζέρους ένας Αρμένιος στρατιώτης στην ανατολική Αρμενία. 


Εντάσεις στα σύνορα Αρμενίας - Αζερμπαϊτζαν

Συνοριακές εντάσεις σημειώθηκαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα ανάμεσα στις δύο πρώην σοβιετικές δημοκρατίες του Καυκάσου. Η περιοχή όπου σημειώθηκε το σημερινό επεισόδιο συνορεύει με τον τομέα Καλμπατζάρ, τον οποίο ανακατέλαβαν οι αζερικές δυνάμεις το φθινόπωρο έπειτα από σχεδόν τρεις δεκαετίες που τελούσε υπό αρμενικό έλεγχο.

Η περιοχή αυτή και άλλες σχηματίζουν μια πλαγιά γύρω από το Ναγκόρνο Καραμπάχ, μια αζερική περιοχή όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Αρμένιοι, υπό τον ντε φάκτο έλεγχο της Αρμενίας.


Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν πολέμησαν το φθινόπωρο του 2020 για αυτόν τον θύλακο σε έναν πόλεμο που προκάλεσε τον θάνατο περίπου 6.000 ανθρώπων. Η σύγκρουση τελείωσε με τη στρατιωτική ήττα της Αρμενίας.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις