Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Ερντογάν: Επιδιώκει «διεθνές μέτωπο» κατά του Ισραήλ – Επικοινωνία με Πούτιν


 Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο ομόλογός του της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν συζήτησαν σε τηλεφωνική συνδιάλεξη τις εξελίξεις στη Γάζα και στην Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε σήμερα η τουρκική προεδρία, καθώς η Άγκυρα επιδιώκει την ανάληψη διεθνούς δράσης εναντίον του Ισραήλ.

Ο Ερντογάν είπε στον Πούτιν πως η διεθνής κοινότητα πρέπει «να διδάξει ένα αποτρεπτικό μάθημα» στο Ισραήλ και πρόσθεσε πως η Άγκυρα εργάζεται προκειμένου να κινητοποιήσει την αντίδραση αυτή, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του.

Ο Ερντογάν τάχθηκε υπέρ της αποστολής διεθνών ειρηνευτών στην περιοχή προκειμένου να βοηθήσουν στην προστασία των Παλαιστινίων, μια πρόταση που έχει κάνει η Τουρκία από το 2018.

Από την πλευρά του το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως ο Ρώσος και ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσαν σε «αποκλιμάκωση» στη νέα φονική σύγκρουση ανάμεσα στη Χαμάς και το εβραϊκό κράτος.

«Εξέφρασαν τη βαθιά ανησυχία τους για τις μάχες που συνεχίζονται, τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών», ανέφερε η ρωσική προεδρία. «Ο Βλάντιμιρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσαν τα μέρη σε αποκλιμάκωση των εντάσεων».

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις