Σάββατο 15 Μαΐου 2021

«Γκριζάρισμα» του Αιγαίου: Η κυβέρνηση εγκαθιστά χιλιάδες αλλοδαπούς στη νησιά του ανατ. Αιγαίου και στη Θράκη!


 Στοιχεία-σοκ για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη δίνει στη δημοσιότητα η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα, η οποία καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση από μια φαίνεται να παίρνει αλλοδαπούς από τους καταυλισμούς παράνομων μεταναστών στα νησιά του ανατολικού αιγαίου και από την άλλη τους επανακατευθύνει στα ίδια νησιά μέσω του  προγράμματος HELIOS!

Όπως αναφέρεται σε ΔΤ της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα με πρόσφατα στοιχεία που παρουσίασε το ίδιο το Υπουργείο Μεταναστευτικής "πολιτικής", επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν 3.680 νέα μισθωτήρια σε κτίρια και διαμερίσματα με το πρόγραμμα HELIOS , πολλά εκ των οποίων στο Βόρειο Αιγαίο, το Νότιο Αιγαίο και την Θράκη!

Το Υπουργείο Μετανάστευσης προκειμένου να δείξει ότι γίνεται αποσυμφόρηση, δεν καταμετρά όσους έχουν πάρει άσυλο και στη συνέχεια  τους επιδοτεί προκειμένου αυτοί να διαμένουν  στα νησιά. Τελικά όχι μόνο δεν  τηρεί την υπόσχεσή του για την απομάκρυνση των αλλοδαπών  από τα νησιά, αντίθετα επιδοτεί τη μόνιμη εγκατάστασή τους!

«Υπήρχαν πολλές αναφορές πολιτών ότι ενώ ο κ. Μηταράκης εμφανίζει στοιχεία θριάμβου, στην πραγματικότητα δεν γίνονται αυτά ορατά. Αυτό γιατί με την επιδοματική πολιτική που ασκεί το Υπουργείο και με την πριμοδότηση στέγης του HELIOS, κανένας δεν είναι διατεθειμένος να "ξανα-ξενιτευτεί"» αναφέρει η Παγχιακή ένωση και συνεχίζει:

«'Έτσι εμφανίζεται πλασματικά ότι αδειάζουν τα ΚΥΤ από πληθυσμό (Καρά Τεπέ, ΒΙΑΛ, Βαθύ) αλλά τελικώς γίνεται επανεγκατάσταση των αλλοδαπών αυτών εντός αστικού ιστού (σε διαμερίσματα των πόλεων στα νησιά).

Το HELIOS είναι ένα πρόγραμμα υποστήριξης στέγασης και ένταξης αναγνωρισμένων «προσφύγων» και δικαιούχων διεθνούς προστασίας στην Ελλάδα. Ξεκίνησε το 3ο τρίμηνο του 2019 (επί Ν.Δ.).

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Ειδικά για τα νησιά είναι άγνωστος ο αριθμός των διαμενόντων αφού πραγματοποιούνται ακόμη και αντίστροφες ροές (από την ηπειρωτική Ελλάδα προς τα νησιά), χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο και μάλιστα σε περίοδο περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας»

Όπως αναφέρεται τα νέα μισθωτήρια φτάνουν τα 3.680 ( ! ) για την εκμίσθωση κτιρίων και διαμερισμάτων αλλά το υπουργείο επιδοτεί επιπλέον την μόνιμη παραμονή με ενταξιακά προγράμματα (εξεύρεσης εργασίας, γλώσσας, κλπ).

Για πόσους αλλοδαπούς μιλάμε είναι άγνωστο. Εάν το κάθε μισθωτήριο αφορά οικογένειες πρόκειται για οικογένειες των 6 ατόμων το λιγότερο, οπότε κατά προσέγγιση μιλάμε για ένα αριθμό  22.000 αλλοδαπών εάν τα μισθωτήρια αφορούν οικογένειες που είναι και το πιθανότερο.

Η τοποθέτηση του αριθμού αυτών των αλλοδαπών στον ευαίσθητο χώρο των νησιών του ανατολικού Αιγαίου ουσιασιτκά ανοίγει την «Κερκόπορτα» για τον αφελληνισμό των νησιών, την δημογραφική αλλοίωσή τους και φυσικά και την θρησκευτική.

Πρόκειται πλέον για πρόγραμμα ΜΟΝΙΜΗΣ εγκατάστασης δεκάδων ή και εκατοντάδων χιλιάδων αλλοδαπών σε παραμεθόριες περιοχές στην   Ελλάδα και όχι προσωρινής παραμονής τους όπως προβλέπεται για τις διεθνείς συνθήκες για το προσφυγικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις