Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Το «ρήγμα» στη ΝΔ και οι εκλογές: Γιατί τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ «δείχνουν» κάλπες τον Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο


 Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εδώ και αρκετούς μήνες έχει βρεθεί πολλαπλώς εκτεθειμένη σε πολλά σοβαρά θέματα, παρόλα αυτά τα περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ απέκρυψαν ή παρουσίασαν με τον δικό τους τρόπο τις ειδήσεις. 

Η Ελλάδα βγήκε μετά από πολλούς μήνες από ένα καταστροφικό lockdown το οποίο οδήγησε σε πάνω από 11.000 θανάτους, η κυβέρνηση αποφάσισε να... καταστρέψει το ΕΣΥ στο «βωμό» του Covid-19, ενώ στη συνέχεια αποφάσισε να μεταφέρει πολλούς γιατρούς σε εμβολιαστικά κέντρα. 

Φυσικά η κυβέρνηση έχει βρεθεί εκτεθειμένη και στα εθνικά θέματα, αλλά και στα εργασιακά, με το περιβόητο νομοσχέδιο Χατζηδάκη.

Παράλληλα ισχυρότατες είναι οι ενδοκυβερνητικές δονήσεις, τις οποίες βεβαίως δεν αναφέρουν σχεδόν καθόλου τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, τα οποία πήραν πολλά εκατομμύρια για να «ενημερώνουν» τους πολίτες για την πανδημία. 

Χαρακτηριστικό ότι την ώρα που η κυβέρνηση δέχεται χτυπήματα από το εσωτερικό της για μια σειρά από θέματα όπως το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια (Γιαννάκου, Κεφαλογιάννη) ή για αποφάσεις της όπως η κατάργηση πανεπιστημιακών τμημάτων (περίπτωση Τζαβάρα στην Ηλεία) ή για τη διαχείριση της πανδημίας (Κουμουτσάκος, Κύρτσος) ή ακόμη και το εργασιακό νομοσχέδιο (Άννα Ευθυμίου), στα εθνικά (από «καραμανλικούς» και «σαμαρικούς») τα ΜΜΕ βαφτίζουν το κρέας ψάρι και ασχολούνται κυρίως με την επιτροπή Καλογρίτσα, με την κυβέρνηση να θέτει αστεία ερωτήματα στον δημόσιο διάλογο όπως για παράδειγμα «Πώς γίνεται ο Νίκος Παππάς, ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν κορυφαίος Υπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου να κοιμάται στο σπίτι του Χρήστου Καλογρίτσα;» κτλ. 

Την ίδια ώρα που η Αθήνα αλλάζει το δόγμα της εξωτερικής μας πολιτικής όπως για παράδειγμα η δήλωση Δένδια για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στη ΝΑ Μεσόγειο τα ΜΜΕ πανηγυρίζουν για το καλοκαίρι που έρχεται και στέλνουν link σε λιμάνια και αεροδρόμια για να υποδεχθούν τους τουρίστες.

Τα γνωρίζει αυτά ο κ. Μητσοτάκης, άλλωστε ο ίδιος είναι ο ενορχηστρωτής δίνοντας από την πρώτη στιγμή της εκλογής του το σήμα πως όποιο ΜΜΕ και όποιος δημοσιογράφος σταθεί στο πλάι του δεν θα χάσει.

Για πολλούς γνώστες ο πρωθυπουργός αναθερμαίνει το σενάριο των πρόωρων εκλογών το ερχόμενο Φθινόπωρο (Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο). Το σενάριο ενισχύεται από το γεγονός ότι δυόμιση χρόνια μετά την εκλογή του θα είναι επί της ουσίας η τελευταία του ευκαιρία, (μετά θα αναγκαστεί να εξαντλήσει την τετραετία) αλλά και από ο γεγονός ότι περίπου τότε θα σημάνει και η λήξη του συναγερμού από την πανδημία. 

Το σενάριο ακούγεται ιδανικό για τον ένοικο του Μαξίμου: τέλος πανδημίας, αναμονή ευρωπαϊκών κονδυλίων, μιντιακή παντοδυναμία και το κυριότερο δεν θα έχει επιβληθεί ακόμη από τις Βρυξέλλες η αυστηρή λιτότητα των στόχων για τα ελλείμματα και τον λόγο ΑΕΠ – χρέους όπου οι επιδόσεις της χώρας μας είναι κυριολεκτικά τραγικές. 

Να σημειωθεί εδώ πως και η Νέα Δημοκρατία θέλει να κάνει ένα... ξεκαθάρισμα μέσα στο κόμμα, καθώς βλέπει αρκετούς βουλευτές να έχουν ξεκινήσει το «αντάρτικό», έτσι δεν είναι διόλου απίθανο να γίνει μία περιθωριοποίηση κάποιων βουλευτών, αλλά προώθηση κάποιων άλλων προσώπων, ώστε να μειωθούν οι «αντάρτες» εντός του κόμματος. 

Να τονιστεί βεβαίως πως «αγκάθι» για την κυβέρνηση είναι οι πραγματικές δημοσκοπήσεις, οι οποίες δείχνουν πως τα ποσοστά της έχουν καταρρεύσει και «φουντώνουν» τα σενάρια περί συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός είναι ο λόγος που ακόμα γίνονται δεύτερες σκέψεις, όμως το Μαξίμου φαίνεται πως προτιμάει να πάει το φθινόπωρο σε εκλογές, διότι η πτώση τους επόμενους μήνες θα είναι ακόμα μεγαλύτερη. 

Έτσι ο κυβερνητικός μηχανισμός έχει θέσει σε εφαρμογή εδώ και λίγο καιρό το σχέδιο... «success story» με τα ΜΜΕ να παρουσιάζουν μία ουτοπία, μία Ελλάδα που κέρδισε τον κορωνοϊό, που έχει εμβολιάσει όλους τους πολίτες, που όλοι είναι χαρούμενοι με την κυβέρνηση κτλ. κάτι που προφανώς απέχει πολύ από την πραγματικότητα και αποσκοπεί μόνο στο να «κερδίσει» τους πολίτες ώστε να ψηφίσουν ξανά τον Σεπτέμβριο (ή τον Οκτώβριο) το κόμμα του Κ.Μητσοτάκη. 

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις