Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Πύρινη "κόλαση" στην Αχαΐα: Πλησιάζουν σπίτια οι φλόγες - Εκκενώνονται οικισμοί - Μήνυμα από το 112


 Δύσκολο το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο πύρινο μέτωπο στην Αχαΐα, που φαίνεται ότι έχει γιγαντωθεί.

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα, Σάββατο, στα Ζήρια της Αχαΐας, με τις Αρχές να έχουν δώσει εντολή για την εκκένωση τεσσάρων οικισμών, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν τα σπίτια.
Η φωτιά ξέσπασε γύρω στη μία το μεσημέρι και στο σημείο έχει μεταβεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Φωτιά στην Αχαΐα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 31.07.2021
Φωτιά στην Αχαΐα
Αυτή την ώρα επιχειρούν κατάσβεση 45 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 22 οχήματα.
Ρίψεις από αέρος κάνουν πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ την επιχείρηση αναμένεται να συνδράμει και το ρωσικό «θηρίο» Beriev-200.

Εκκένωση οικισμών

Όπως επιβεβαιώνει η Πυροσβεστική, έχει δοθεί εντολή εκκένωσης για τα χωριά ΖήριαΚαμάρες και Λαμπίρι, ενώ τοπικά μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν πως εκκενώνονται και τα Άνω Ζήρια.
Ορισμένοι κάτοικοι φαίνεται πως αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και με τις μάνικες ανά χείρας επιχειρούν να σώσουν τις περιουσίες τους.
Φωτιά στην Αχαΐα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 31.07.2021
Φωτιά στην Αχαΐα
Η φωτιά, όπως μεταφέρει το thebest.gr, φτάνει στα πρώτα σπίτια στις Καμάρες.
Κλειστή παραμένει η παλαιά και η νέα Εθνική Οδός, με τους οδηγούς να βρίσκονται στην περιοχή να μιλούν για πυκνούς καπνούς. Γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας σε Δρέπανο και Σελιανίτικα.
Φωτιά στην Αχαΐα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 31.07.2021
Φωτιά στην Αχαΐα
Επιχείρηση στήθηκε για τον απεγκλωβισμό μίας ηλικιωμένης γυναίκας από το σπίτι της, ενώ στην περιοχή κλήθηκαν και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μετά από πληροφορίες για κατοίκους με αναπνευστικά προβλήματα λόγω των πυκνών καπνών.
Φωτιά στην Αχαΐα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 31.07.2021
Φωτιά στην Αχαΐα
Το τοπικό μέσο ενημέρωσης, παράλληλα, κάνει λόγο και για έντρομους παραθεριστές που έφυγαν άρον άρον από τα σημεία όπου είχαν καταλύσει.

Μήνυμα από το 112

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απέστειλε επείγον μήνυμα από το 112 για την εκκένωση των χωριών Ζήρια, Καμάρες και Λαμπίρι καλώντας τους κατοίκους να πάνε προς το Αίγιο.
Μήνυμα του 112 στην Αχαΐα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 31.07.2021
Μήνυμα του 112 στην Αχαΐα
Σημειώνεται πως την περασμένη Δευτέρα είχε ξεσπάσει ακόμη μία μεγάλη φωτιά στην περιοχή, η οποία δεν είχε δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις