Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Λήμνος: Θρίλερ με την υπόθεση καταυλισμού παράνομων μεταναστών - Εξετάστηκε χώρος κοντά στην 130ΣΜ!

 


Σε θρίλερ εξελίσσεται η φημολογία για κατασκευή κέντρου μόνιμης εγκατάστασης παράνομων μεταναστών στη Λήμνο.

Από την περασμένη Τρίτη που κυκλοφόρησε η πληροφορία, οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού βορειοανατολικού Αιγαίου αναστατώθηκαν.

Σημαντικό κομμάτι του ντόπιου πληθυσμού συντονίστηκε  μέσω των κοινωνικών δικτύων κόντρα σε κάθε σχέδιο μόνιμης εκγατάστασης παράνομων μεταναστών σε μία από τις πλέον ευαίσθητες περιοχές της χώρας.

Αρχικά ακούστηκε ότι στόχος μιας ΜΚΟ για τη δημιουργία του νέου καταυλισμού ήταν το Πεδινό. Ακολούθησε η Κούταλη. Έπειτα διέρρευσε ότι εξεταζόταν η προοπτική ενός χώρου κοντά την 130 Πτέρυγα Μάχης.

Ο δήμαρχος Λήμνου Δημήτρης Μαρινάκης δήλωσε σχετικά.

«Με δήμαρχο τον Μαρινάκη δεν θα γίνουν οργανωμένες μεταφορές και εγκαταστάσεις προσφύγων ή μεταναστών στη Λήμνο», είπε, για να συμπληρώσει, ότι δεν εκφράζει την αντίθεσή του εάν κάποιος αλλοδαπός έρθει αυτοβούλως αλλά η αντίθεση αφορά στη δημιουργία καταυλισμού:

«Δεν λέμε ότι είναι ανεπιθύμητος κάποιος πρόσφυγας ή ένας μετανάστης, εάν έρθει αυτοβούλως στο νησί μας, εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις που αναφέρουν οι νόμοι και οι διεθνείς συνθήκες.

Αλλά υποχρεωτική και οργανωμένη μετεγκατάσταση δεν πρόκειται να τη δεχθούμε. Αν επιχειρήσουν να κάνουν ό,τι και στη δυτική Λέσβο με τα ΜΑΤ, να ξέρουν ότι στη Λήμνο θα βρουν μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και θα δουν χειρότερες αντιδράσεις. Δεν θα πιστεύουν αυτά που θα γίνουν», ανέφερε ο δήμαρχος, στην εφημερίδα «Δημοκρατία»

«Αν υπάρχουν σοβαρή κυβέρνηση και σοβαρό υπουργείο, θα πρέπει να ξέρουν ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν σε κάποια ενέργεια δίχως να συζητήσουν με την τοπική κοινωνία.

Με τη δημοτική Αρχή. Με τους κατοίκους του νησιού. Άρα, θα πρέπει να βγάλουν από το μυαλό τους οποιαδήποτε σκέψη για δομή στη Λήμνο.


Έστω και αν έχουν βρει πρόθυμους κάποιους λιγοστούς κατοίκους, οι οποίοι ενδεχομένως να υπολογίζουν ότι μπορούν να βγάλουν έξτρα χρήματα, ίσως και μαύρα, διότι όλοι ξέρουμε τι φαγοπότι υπάρχει με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του το υπουργείο  «Μετανάστευσης» και «Ασύλου» διέψευσε τις σχετικές πληροφορίες:

«Είναι εντελώς ανυπόστατες οι “πληροφορίες” για δήθεν σχεδιαζόμενη δομή στη Λήμνο. Το Υπουργείο δεν σχεδιάζει καμία νέα δομή στη χώρα, πέρα αυτών που ήδη έχουν ανακοινωθεί ότι θα κατασκευαστούν σε αντικατάσταση υφιστάμενων.

Αντί νέων δομών, από 121 που λειτουργούσαν φέτος, έχουν κλείσει 85 και έχουν απομείνει 36 καθώς προτεραιότητα πλέον είναι να κλείσουν δομές. Οι σταθερά μειούμενες μεταναστευτικές ροές και η ταχεία διαδικασία αποφάσεων Ασύλου, έχει μειώσει τον αριθμό των διαμενόντων σε περίπου 42.000 σε όλη τη χώρα από περίπου 92.000 που ήταν πέρυσι, δηλαδή μία μείωση 49%!

Αυτό σημαίνει λιγότερες ανάγκες, άρα και λιγότερες δομές. Η εικόνα στο Μεταναστευτικό έχει αλλάξει, αλλά κάποιοι μένουν κολλημένοι στο παρελθόν.»

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις