Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Περίεργα: Αντικατάσταση ασφάλτου με πέτρα στην οδό Ελένης Ζωγράφου, στο Νοσοκομείο “Άγιος Δημήτριος” (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Φάνης Παπαδόπουλος

Το Ελληνικό θαύμα ξαναχτύπησε αυτή το φορά στη Θεσσαλονίκη.
Ο λόγος για την ανάπλαση της οδού Ελένης Ζωγράφου.

Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι ο μοναδικός που οδηγεί στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Άγιος Δημήτριος” και κάποιοι “υπεύθυνοι” του Δήμου Θεσσαλονίκης σκέφτηκαν να αντικαταστήσουν την άσφαλτο με πέτρα δημιουργώντας ένα πλακόστρωτο, ουσιαστικά ένα καλντερίμι.
Δηλαδή ο αρχιτέκτονας του δήμου δεν σκέφτηκε ότι από εκεί καθημερινά ανεβαίνουν ασθενοφόρα; Δεν γνωρίζει ότι τα ασθενοφόρα πολλές φορές μεταφέρουν ασθενείς με κακώσεις και αιμορραγίες και πρέπει να παραμένουν σταθεροί χωρίς να υπάρχουν αναταράξεις ;
Κάναμε βέβαια και δοκιμή όπως βλέπετε με μοτοσυκλέτα να κατεβαίνει την οδό Ελένη Ζωγράφου και όπως βλέπετε η μηχανή τραντάζεται ολόκληρη.

Ανακοίνωση του Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος:

“Πολύ κουβέντα έγινε για την ανάπλαση της οδού Ελένη Ζωγράφου, που εξυπηρετεί το Γ.Ν.Θ. Άγιος Δημήτριος. Λόγω της ιστορικότητας των κτιρίων και της περιοχής (κάστρα) η ανάπλαση αύτη κάθε αύτη είναι σαν εικαστική παρέμβαση στο εν γένει τοπίο, εξαιρετική. Όμως ένας τέτοιος δρόμος (καλντερίμι) όπου είναι υποχρεωμένα τα ασθενοφόρα και όχι μόνο να τον χρησιμοποιούν κάθε μέρα, είναι επίπονος για ασθενείς που μεταφέρονται με κακώσεις, αιμορραγίες ή οποιαδήποτε άλλη πάθηση. Επιπροσθέτως η αλλαγή του πεζοδρομίου εγκυμονεί κινδύνους στους πεζούς και στους ηλικιωμένους που χρειάζεται να αλλάξουν πλευρά και να περάσουν απέναντι. Παράλληλα η κατασκευαστική αυτή επιλογή του δρόμου είναι αδιαπέραστη από ηλεκτρικά αμαξίδια ΑΜΕΑ. Μετά από επικοινωνία μας να μιλήσουμε με τον υπεύθυνο του Δήμου ( και πάνω από 30 παραπομπές τηλεφωνικές), καταφέραμε να μιλήσουμε με τον αρχιτέκτονα του έργου ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι όλα έχουν προβλεφθεί και μελετηθεί. Εμείς ως Εργασιακό Σωματείο έχουμε πρόταση για τα ασθενοφόρα και θα την καταθέσουμε όταν μας ζητηθεί.”

Βίντεο-Φώτο: “Τίτος Φωτογράφος”

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις