Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Βόρεια Εύβοια: Αγριογούρουνο τρώει σε ταβέρνα


 Συνηθισμένο θέαμα τείνει να γίνει στα βόρεια προάστια η εμφάνιση αγριογούρουνων στους δρόμους που στην προσπάθειά τους να βρουν φαγητό κατεβαίνουν στις γειτονιές, της Βόρειας Εύβοιας.

Ωστόσο χθες το απόγευμα της Κυριακής 5 Σεπτεμβρίου, ένα ασυνήθιστό περιστατικό σημειώθηκε σε γνώστη ταβέρνα στο Προκόπι, όπως δήλωσαν θαμώνες στο evima.gr, την ώρα που απολάμβαναν το φαγητό τους μέσα στην φύση το μαγαζί επισκέφτηκε  πεινασμένο ένα αγριογούρουνο, το οποίο αναζητούσε φαγητό.

Όπως δήλωσε στο evima.gr κάτοικος της περιοχής, «τον τελευταίο καιρό βλέπουμε συχνά κοπάδια από αγριογούρουνα, να κάνουν βόλτες στην ευρύτερη περιοχή. Όταν δεν έχουν φαγητό κατεβαίνουν από το βουνό και αναζητούν πεινασμένα τροφή. Ακόμα κι αν είναι ακίνδυνα προκαλούν φόβο και ο μεγαλύτερος είναι τα τρακαρίσματα τα οποία γίνονται συχνά το τελευταίο διάστημα, καθώς εμφανίζονται ξαφνικά και στον δρόμο».

Τι πρέπει να κάνουμε αν βρεθεί στο δρόμο μας αγριογούρουνο

-Μένουμε ήρεμοι και απομακρυνόμαστε αργά-αργά από το ζώο, χωρίς να τρέξουμε!

-Δεν προσεγγίζουμε και δεν ταΐζουμε το ζώο και τα μικρά του.

-Διατηρούμε ασφαλή απόσταση και δεν προκαλούμε το ζώο σε καμία περίπτωση.

-Δεν το φωτογραφίζουμε με φλας.

-Εάν παρατηρήσουμε ότι είναι ενήλικα ζώα με νεαρά χοιρίδια, προσέχουμε πιο πολύ τις κινήσεις μας γιατί αν φοβηθούν τα ενήλικα θα υπερασπιστούν τα νεαρά τους κάνοντας επίθεση σε εμάς.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις