Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Στη Διάσκεψη COP26 για την κλιματική αλλαγή αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 Στη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή COP26, που θα πραγματοποιείται στη Γλασκόβη συμμετέχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει αύριο στην κρίσιμη διάσκεψη.

Στη διάρκεια της παρέμβασής του, τη Δευτέρα το μεσημέρι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί στο μεγάλο πρόγραμμα της πράσινης μετάβασης που εφαρμόζει και σε αυτά που σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση. Θα τονίσει:

 • Τους στόχους απολιγνιτοποίησης
 • Τη μεγάλη αύξηση των ΑΠΕ στην παραγωγή ενέργειας
  και τους νέους φιλόδοξους στόχους που θέτουμε μεταξύ
  των οποίων και τα ενάλια αιολικά πάρκα
 • Τα πράσινα νησιά και τα πρωτοποριακά προγράμματα που
  εφαρμόζουμε εκεί
 • Την πρωτοβουλία για πράσινη ναυτιλία
 • Την προστασία των οικοσυστημάτων και τα μέτρα που
  λαμβάνονται

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τονίσει επίσης το σχέδιο για τη μετατροπή της Ελλάδας σε κόμβο μεταφοράς πράσινης ενέργειας στην Ευρώπη με βάση την πρόσφατη συμφωνία με την Αίγυπτο και τις συζητήσεις στη Σαουδική Αραβία.

Ο Πρωθυπουργός θα αναφερθεί επίσης στους ευρύτερους στόχους που πρέπει να τεθούν σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Στο περιθώριο της διάσκεψης ο Πρωθυπουργός θα έχει σειρά διμερών επαφών και θα επιστρέψει στην Αθήνα τη Δευτέρα το βράδυ.

Η πολυαναμενόμενη 26η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα ξεκινά σήμερα στη μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας και όπως δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον από τη Ρώμη πρόκειται για «τη στιγμή της αλήθειας για τον πλανήτη».

Στη σύνοδο αναμένεται να συμμετάσχουν 120 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων.

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα, Σάββατο, στη Γλασκόβη προκειμένου να πιέσουν τους ηγέτες όλου του κόσμου να αναλάβουν δράση για το κλίμα, παραμονή της έναρξης της κρίσιμης συνόδου COP26 του ΟΗΕ.

Στην πόλη της Σκωτίας έφθασε και η «οδηγός» του αγώνα υπέρ του κλίματος Γκρέτα Τούνμπεργκ.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις