Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Επανεμφάνιση Σ. Τσιόδρα με κατηγορίες προς τους πολίτες - Ούτε λέξη όμως για το Σουηδικό μοντέλο

 


Αντί να κουνάει κι αυτός το δάχτυλο στους πολίτες ας απαντήσει για το πως γίνεται η Σουηδία χωρίς lockdown να έχει τους ίδιους νεκρούς με εμάς

Επανεμφανίστηκε σήμερα μετά από πολύμηνη απουσία ο καθηγητή Σωτήρη Τιόδρας.

Ο ευσυγκίνητος λοιμωξιολόγος (θυμόμαστε όλοι τις σπαραξικάρδιες ανακοινώσεις του την εποχή του πρώτου και ορίτζιναλ lockdown) ο οποίος είχε για άγνωστους λόγους αποσυρθεί από την καθημερινή τηλεοπτική ενημέρωση του ΕΟΔΥ, μίλησε σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Στην ομιλία του ο καθηγητής επαναλαμβάνοντας και αυτός το γνωστό τροπάριο περί ανοσίας της αγέλης, υποστήριξε ότι η χώρα συνεχίζει να μαστίζεται από μεγάλο αριθμό νοσηλειών και θανάτων διότι η εμβολιαστική κάλυψη παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, επικαλούμενος προειδοποιήσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νόσων.

Επίθεση Ελληνικής Λύσης κατά ΝΔ για το κατέβασμα λογαριασμών στα social: «Εσείς βρίσκεστε από πίσω»!

Ο Σ. Τσιόδρας παραδέχτηκε πως: «έχουν γίνει πολλά λάθη στον χειρισμό ασθενών με Covid-19 στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα, με άσκοπη χορήγηση αντιβιοτικών και μεγάλων δόσεων κορτικοειδών».  και στην  συνέχεια βαδίζοντας πάνω στα κυβερνητικά χνάρια και την θεωρία της  ατομικής ευθύνης που έχει φτιαχτεί για να απαλλάσσει την κυβέρνηση από τις δικές της, επιτέθηκε στους πολίτες.

«Στα πρώτα κύματα, ακούγαμε τους ειδικούς, προσέχαμε, συμμορφωνόμασταν με τους κανόνες προστασίας και δεν ακούγαμε αντιεπιστημονικές και επικριτικές απόψεις», είπε  και συμπλήρωσε πως οι πολίτες κάνουν πολύ άσχημα που ακούν κάποιους οι οποίοι: «Διατυπώνουν αντιεπιστημονικές ανοησίες, ενώ δεν έχουν ιδέα πώς γίνεται η σύγκριση των δεδομένων»

Ξεχνάει ωστόσο ο κύριος Τσιόδρας πως η εμπιστοσύνη στους ειδικούς, που πράγματι υπήρχε σε μεγάλο βαθμό τον καιρό της πρώτης καραντίνας απωλέσθηκε,  όχι με ευθύνη των πολιτών αλλά με ευθύνη της κυβέρνησης και των «ειδικών» που ταλαιπωρούσαν τους πολίτες με τις απίστευτες παλινωδίες τους.

Θυμόμαστε όλοι τα δεδομένα για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει, που άλλαζαν κάθε μέρα. Θυμόμαστε επίσης και τα καθημερινά, μονοθεματικά, δελτία τρόμου από τα καλομπουκωμένα με τα «πακέτα Πέτσα» μέσα, που αποσκοπούσαν στο να πειστούν οι πολίτες να κλειστούν στα σπίτια τους σαν να επρόκειτο για επίθεση με πυρηνικά όπλα, την ώρα που ο ΕΟΔΥ μετρούσε μερικές μόνο δεκάδες από τα λεγόμενα κρούσματα.

Όταν πέρασαν εκείνοι οι πρώτοι μήνες  της τρομοκρατίας οι πολίτες απλώς συνήθισαν. Έτσι είναι η ζωή και ο κύριος Τσιόδρας θα έπρεπε να το ξέρει. Οι άνθρωποι μαθαίνουν να ζουν με χιλιάδες κρούσματα και με δεκάδες νεκρούς καθημερινά  από  -και με- κορωνοϊό ( για να θυμίσουμε την αλησμόνητη εκείνη ατάκα σχετικά με τον τρόπο καταγραφής των κρουσμάτων).  

Αντί λοιπόν ο κύριος Τσιόδρας να τα βάζει με τους πολίτες ας τους δώσει απαντήσεις για το πως γίνεται η Σουηδία, χωρίς καραντίνα, χωρίς διχασμό, χωρίς καταστροφή της οικονομίας της, να έχει τα ίδια θύματα με εμάς. Είναι καιρός να απολογηθούν τόσο ο κύριος Τσιόδρας όσο και η κυβέρνηση αλλά και οι λαλίστατοι «ειδικοί» για την αποτυχημένη διαχείριση.

Επίσης είναι καιρός να δώσει ο κύριος Τσιόδρας απαντήσεις και σχετικά με τον αποκλεισμό του Γιάννη Ιωαννίδη από την επιτροπή καθώς ο διεθνούς φήμης καθηγητής αφήνει υπόνοιες για πολιτικά παιχνίδια και προνομιακές σχέσεις μελών της επιτροπής με την κυβέρνηση.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις