Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

G20: Τι συζήτησαν Μπάιντεν – Ερντογάν – Το μήνυμα του Αμερικανού προέδρου για τα F-16


 Περίπου μια ώρα κράτησε η συνάντηση που είχαν στη Ρώμη, στο περιθώριο της συνόδου της G20, ο Τζο Μπάιντεν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με ανώτερο Τούρκο αξιωματούχο, η συνάντηση των δύο ηγετών διεξήχθη σε “πολύ θετικό κλίμα” και σύμφωνα με τα τουρκικά κρατικά μέσα ενημέρωσης οι δυο τους συμφώνησαν στη δημιουργία ενός μηχανισμού για τη βελτίωση των διμερών τους σχέσεων.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με τουρκικές πηγές, ο Τούρκος πρόεδρος και ο Αμερικανός ομόλογός του συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις τους.

Τουρκικές πηγές ανέφεραν ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να αυξηθούν οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ τους, ενώ συζήτησαν και για το πεδίο της συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, εκφράστηκε ικανοποίηση για τα αμοιβαία βήματα που πραγματοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η ερώτηση για τα F-16 και η απάντηση του Τζο Μπάιντεν

Κατά την είσοδο των δύο ηγετών στην συνάντηση, την ώρα που είχαν πάρει θέση για να βγάλουν τις καθιερωμένες φωτογραφίες, ο Τζο Μπάιντεν ρωτήθηκε από Αμερικάνο δημοσιογράφο: “Σκοπεύετε να δώσετε F-16 στην Τουρκία;”

“Σχεδιάζουμε να έχουμε μια καλή συζήτηση” απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος, σύμφωνα με το Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, Αμερικανός αξιωματούχος,  ανέφερε μετά το τέλος της συνάντησης ότι ο Τζο Μπάιντεν κατέστησε σαφές στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως το αίτημα για τα F 16 θα πρέπει να περάσει από μία συγκεκριμένη διαδικασία ενώ του έθεσε και θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις