Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Ιατρικό θαύμα: έγκυος σε κώμα επανήλθε και γέννησε δύο υγιέστατα αγόρια

 


Τα θαύματα της επιστήμης είναι η πιο σπουδαία απόδειξη ότι ποτέ δεν πρέπει να χάνουποτέ την πίστη και την ελπίδα μας! Ζωντανό παράδειγμα μία έγκυος γυναίκα από τον Βόλο που υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία και έπεσε σε κώμα με κίνδυνο να χάσει τη ζωή της όχι μόνο η ίδια αλλά και τα δίδυμα μωράκια που κυοφορούσε.

Η 44χρονη γυναίκα βρισκόταν στο σπίτι της όταν λιποθύμησε και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείου Βόλου, ενώ οι συγγενείς της δεν είχαν φανταστεί ότι μια απλή λιποθυμία θα κατέληγε σε εγκεφαλική αιμορραγία και θα έριχνε τη γυναίκα σε κώμα.

Πολύ γρήγορα κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή της στο νοσοκομείο της Λαμίας όπου νοσηλεύτηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την βοηθήσουν και τελικά κατάφεραν να βελτιώσουν την κατάστασή της. Ωστόσο, παρέμενε σε καταστολή.

Στις αρχές Φεβρουαρίου διακομίστηκε στην ΜΕΘ του Ιασώ. Ο θεράποντας  ιατρός Γεώργιος Σταματίου, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος και Πρόεδρο του Ομίλου ΙΑΣΩ μαζί με την ομάδα του κατάφερε να αντιμετωπίσει το σοβαρό αυτό περιστατικό με επιτυχία, παρόλο που η ζωή της γυναίκας και των νεογνών βρίσκονταν σε εξαιρετικά μεγάλο κίνδυνο.

Η γυναίκα παρέμεινε στην ΜΕΘ συνολικά για 22 ημέρες και αποδεσμεύθηκε από την μηχανική αναπνοή με καλή οξυγόνωση. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε καλή γενική κατάσταση και ικανοποιητικό επίπεδο συνείδησης στον νοσηλευτικό όροφο για συνέχιση της νοσηλείας της. Στις 10/5/2021 και ενώ βρισκόταν στην 35η εβδομάδα κύησης υποβλήθηκε σε καισαρική τομή και

έφερε στον κόσμο δύο υγιέστατα αγοράκια.

 ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ

Πηγή: magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις