Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Ρωσία: «Δεν είναι καταστροφικές οι σχέσεις μας με το ΝΑΤΟ - Απλώς δεν έχουμε»


 Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας υποστήριξε ότι οι σχέσεις της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως «καταστροφικές» επειδή απλά δεν υπάρχουν.

Συγκεκριμένα, μετά τις συνομιλίες του με τη Νορβηγίδα ομόλογό του, ο Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε: «Όσο για τις σχέσεις Ρωσίας - ΝΑΤΟ, δεν θα έλεγα ότι είναι οι "καταστροφικές", γιατί για να είσαι καταστροφικός πρέπει να έχεις κάτι. Δεν έχουμε καμία σχέση με το ΝΑΤΟ».

Ακόμα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σχολίασε τις δηλώσεις της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ σχετικά με την ανάγκη του ΝΑΤΟ για πυρηνικό περιορισμό της Ρωσίας, χαρακτηρίζοντάς τες ως «φαντασιώσεις».

Μάλιστα, ο Σεργκέι Λαβρόφ σημείωσε: «Οι διαφωνίες που έχουμε είναι από τη σφαίρα της ιδεολογίας — ποιος είναι ο πρώτος που κυβερνά τον κόσμο, αυτό ακούμε από τους "φίλους" μας από το ΝΑΤΟ. Πιστεύουμε ότι πρέπει να εστιάσουμε στην πραγματικότητα. [...] Ενώ η φαντασία του ΝΑΤΟ εκτείνεται προς τον "περιορισμό" της Ρωσίας, την προετοιμασία για επιθέσεις στη Ρωσία, όλα αυτά είναι φαντασιώσεις».

Επίσης, την Κυριακή (24/10), ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία πάντα υποστήριζε την ανάπτυξη των σχέσεων με το ΝΑΤΟ, παρά την επιθετικότητα της συμμαχίας, αλλά όλες οι προσπάθειες της Μόσχας για συνεργασία ήταν μάταιες.

Υπενθυμίζεται ότι, εντός του μήνα, ανταποκρινόμενη στην κίνηση της Συμμαχίας να ανακαλέσει τη διαπίστευση οκτώ υπαλλήλων της ρωσικής αποστολής στο ΝΑΤΟ, η Μόσχα ανέστειλε τις λειτουργίες του Γραφείου Πληροφοριών του ΝΑΤΟ.

Από την πλευρά του, σχολιάζοντας την κίνηση, ο Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι δεν θα επηρεάσει τη Ρωσία, καθώς επί του παρόντος δεν υπάρχει διάλογος μεταξύ των πλευρών.

Ο ίδιος εξήγησε, επίσης, ότι το ΝΑΤΟ είχε δηλώσει την πρόθεσή του να «περιορίσει» τη Ρωσία και την υποστήριξε με ενέργειες, προσθέτοντας ότι η απέλαση διπλωματών ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

 

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις