Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Κλείνουν πάλι την Ελλάδα: Δείτε τον χάρτη - Μίσος για τους ανεμβολίαστους από κυβέρνηση - Την Τετάρτη οι αποφάσεις


 Με τα κρούσματα να ανεβαίνουν συνεχώς (αν τελικά έχει κάποια αξία η κρουσματολογία) φτάνοντας σήμερα τα 4.696 η κυβέρνηση υποτίθεται για να τα περιορίσει (τα οποία σε μεγάλο ποσοστό είναι μεταξύ των εμβολιασμένων), ετοιμάζεται να επιβάλλει νέο lockdown στην Μακεδονία, στον Έβρο, την Θεσσαλία, την ανατολική Ήπειρο, την Αχαΐα, την Αρκαδία, την Μεσσηνία κλπ. σε όλες δηλαδή τις περιοχές όπου το 2019 είχαν ψηφίσει ΝΔ και τώρα «κόβουν το χέρι τους».

'Οπως υποστήριξε ο εκ των πρωτεργατών των lockdown Γκίκας Μαγιορκίνης,«δεν αποκλείεται να υπάρξουν αποφάσεις για περιοχές όπως η Θεσσαλία, καθώς και η Κεντρική και η Ανατολική Μακεδονία».

Ο χάρτης με τα «κοκκινίσματα» (κάτωθι), βέβαια, λέει άλλα: Ότι είναι τα 2/3 της Ελλάδας!

Μάλιστα, ο ίδιος θα πρότεινε «τέτοιου είδους μέτρα να αρθούν μόνο όταν το επίπεδο εμβολιασμού στην εκάστοτε περιοχή ξεπεράσει ένα ικανοποιητικό ποσό».

Και γιατί να μην τους στέλνουν... κατ'ευθείαn σε στρατόπεδα συγκέντρωσης του ανεμβολίαστους; Μήπως γιατί χρειάζονται άλλοθι για τους εμβολιασμένους που νοσούν κατά δεκάδες χιλιάδες;

Και μάλιστα είπε ότι  «ενδεχόμενο σε τέτοιες ακραίες συνθήκες να κλείσουν εντελώς τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στις "κόκκινες" περιοχές»!

Πολύ θα θέλαμε να το δούμε αυτό π.χ. στην Θεσσαλονίκη. Να δούμε μετά αν θα βρουν την ψήφο τους οι κυβερνητικοί εκεί...

Ο χάρτης με τις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» και θέλουν να επιβάλλουν νέο lockdown:


Την ερχόμενη Τετάρτη 3 Νοεμβρίου, συνεδριάζει πάντως η επιτροπή των «ειδικών» για την αντιμετώπιση των αυξημένων κρουσμάτων του κορωνοϊού. Μάλιστα, στο τραπέζι έχουν τεθεί κάποια νέα μέτρα προς εξέταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν σκέψεις να γίνει κατηγοριοποιήση των περιοχών ανάλογα με την επιδημιολογική τους εικόνα.

Στο επίκεντρο της επιτροπής, ωστόσο, θα είναι κυρίως οι μεικτοί χώροι.

Ορισμός περιοχών μεγίστου κινδύνου


Σε αυτές τις περιοχές:

- Μάσκα παντού

- Διασκέδαση: Καθιστοί και με μάσκα και στους αμιγείς χώρους.

Τι λέει η κυβέρνηση

Δηλαδή περαιτέρω περιορισμοί τους σε μεικτούς, ανοιχτούς χώρους σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ στους ανεμβολίαστους.

Για παράδειγμα οι εξωτερικοί μεικτοί χώροι διασκέδασης θα έχουν μόνο στέγαστρο και όχι πλαϊνά προστατευτικά, που χρησιμοποιούνται για την προστασία από το κρύο.

Αν υπάρχουν πλαϊνά, δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το 1,30 ύψος, ειδάλλως θεωρούνται κλειστοί χώροι. Έτσι οι ανεμβολίαστοι θα κρυώνουν, θα αρρωσταίνουν και δεν θα κυκλοφορούν, σύμφωνα με την κυβερνητική λογική!

Στο τραπέζι είναι επίσης και η πρόταση να μην υπάρχει μουσική στους εξωτερικούς χώρους για να μην διασκεδάζουν οι ανεμβολίαστοι.

Επιπλέον, για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε εστίαση και ψυχαγωγία υπάρχουν εισηγήσεις για αυξημένο τέστινγκ. Δηλαδή να υποχρεούνται σε rapid test 3 φορές την εβδομάδα με δική τους οικονομική επιβάρυνση.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις