Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

video - H KYBEPNHΣΗ ΤΑ κατάφερε: Άδεια τα εμπορικά καταστήματα- Υποτονική η κίνηση- Ουρές μόνο στα νυκτερινά καταστήματα λόγω έλεγχων


 Ουρές και ταλαιπωρία έξω από τα νυκτερινά κυρίως καταστήματα και ταβέρνες εξαιτίας των νέων μέτρων  το βράδυ του Σαββάτου, ενώ υποτονική ήταν η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα η οποία κινήθηκε κάτω του 50%.  

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης τέθηκαν σε ισχύ από τις 6.00 το πρωί του Σαββάτου, καθώς η διασπορά του κορωνοϊού στην επικράτεια τις τελευταίες ημέρες είναι εκθετική, με τα ημερησία κρούσματα να καταρρίπτουν το ένα αρνητικό ρεκόρ πίσω από το άλλο και τα οποία σύμφωνα με την «φιλοσοφία» της κυβέρνησης αφορούν μόνο… ανεμβολίαστους!

Τόσο ο κόσμος όσο και οι επιχειρηματίες εμφανίζονται προβληματισμένοι με αυτά, καθώς η διαδικασία για να εισέλθει κάποιος σε ένα κατάστημα είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα.


Κατά  την πρώτη νυχτερινή έξοδο με τα νέα μέτρα οι έλεγχοι των αρχών ήταν  σαρωτικοί, ενώ οι επιχειρηματίες ήταν αναγκαστικά σχολαστικοί στο να είναι οι πελάτες είτε εμβολιασμένοι είτε να έχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά rapid test ή pcr test, όπου αυτά είναι προβλέπονται καθώς τα πρόστιμα είναι συντριπτικά για κάθε επιχείρηση,


Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της ημέρας που ήταν ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα παρατηρήθηκαν ουρές, καθώς οι καταστηματάρχες έλεγχαν τα πιστοποιητικά των πελατών που ήταν απαραίτητα για να εισέλθουν σε αυτά, αλλά η κίνηση ήταν κατώτερη των προσδοκιών τους.

«Άδικα» χαρακτήρισε τα μέτρα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Θοδωρής Καπράλος: «Τα νέα μέτρα είναι μη εφαρμόσιμα έως ανέφικτα καθώς υπάρχει δυσκολία στον έλεγχο των πιστοποιητικών», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής Βασίλης Κορκίδης, δήλωσε ότι η σημερινή κίνηση στην αγορά ήταν υποτονική.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κορκίδης δήλωσε:

«Όπως αναμενόταν, με ή χωρίς μέτρα, η αγοραστική κίνηση ήταν υποτονική.


Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις έχουν κάνει τον κύκλο τους και πρέπει να καταργηθούν. Δεν συγκινούν πλέον κανένα, ούτε εμπόρους, ούτε καταναλωτές.

Όσοι άνοιξαν αυτήν την Κυριακή αμφιβάλλω εάν η είσπραξη κάλυψε τα έξοδα τους.

Όμως οι έλεγχοι για τα έκτακτα μέτρα είναι πολύ αυστηροί, οι παραβατικές επιπτώσεις τιμωρητικές και πρέπει να αποφευχθούν, πρόστιμα, αναστολές λειτουργίας, συλλήψεις και κυρίως αυστηρότερα μέτρα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Υπενθυμίζεται από το ΠΕΣ Αττικής και όλα τα επιμελητήρια, σχετικά με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού στο σύνολο της επικράτειας, ότι από το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου έως και τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00, εντός των καταστημάτων, αυτοαπασχολούμενοι, εργοδότες και εργαζόμενοι, που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες κατά το τελευταίο εξάμηνο, υποχρεούνται σε διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου 2 φορές την εβδομάδα (PCR ή rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη γιατρό, με δικά τους έξοδα.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις