Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

«Εμφύλιος» «ειδικών» και «πειράματα» στους πολίτες: Επίθεση Επιτροπής Εμβολιασμού σε Γ.Μαγιορκίνη για τα εμβόλια


 Γινόμαστε μάρτυρες ενός απίστευτου αλαλούμ με τους «ειδικούς» να διαφωνούν μεταξύ τους για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού και της γρίπης. 

Την ώρα που κυβέρνηση και «ειδικοί» επιβάλλουν έμμεσους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και ζητούν από τους πολίτες να εμβολιαστούν με 3η δόση για τον Covid-19, αλλά και να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης η Επιτροπή Εμβολιασμών κάνει επίθεση στον καθηγητή Ιατρικής και εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γκίκα Μαγιορκίνη. 

Με αναρτήσεις του στη σελίδα του στο Facebook τις τελευταίες μέρες, ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ένας από τους καθηγητές που μετέχουν στην ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα, έχει μιλήσει για το πότε πρέπει να γίνει το εμβόλιο της γρίπης αν κάποιος έχει κάνει εκείνο του κορωνοϊού, αν περιμένει να κάνει την τρίτη δόση κ.α.

Οι αναρτήσεις του Γ.Μαγιορκίνη οδήγησαν το μεσημέρι της Πέμπτης την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία αναφέρεται σε «επιστημονικές προσωπικές απόψεις που εκφράζονται μέσω των social media». 

Και σημειώνει ότι το εμβόλιο κατά της γρίπης μπορεί να γίνει και την ίδια μέρα ακόμη με το εμβόλιο του κορωνοϊού, αρκεί να γίνει σε διαφορετικά σημεία ή οποιαδήποτε άλλη μέρα πριν ή μετά το εμβόλιο κατά της Covid-19!

Και όχι μόνο η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών «αδειάζει» τον Γκίκα Μαγιορκίνη, αλλά διαμηνύει ότι «η διατύπωση διαφορετικών απόψεων χωρίς ενδελεχή επιστημονική τεκμηρίωση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι σε επιστημονικά fora, ιδιαίτερα στην κρίσιμη αυτή φάση της εφαρμογής του Εμβολιαστικού Προγράμματος για τον κορoνοϊό και τη γρίπη, δημιουργεί σύγχυση στο κοινό και επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την εξέλιξή του».

Πραγματικά πρόκειται για ένα απίθανο μπάχαλο με τους «εκπροσώπους της επιστήμης» (όπως είχε αυτοαναγορευθεί ο Σ.Τσιόδρας) να διαφωνούν μεταξύ τους ακόμα και για τα πιο βασικά. Και φυσικά... να ζητούν από τους πολίτες να τους εμπιστευτούν! 

Φυσικά πρόκειται παράλληλα για μια ξεκάθαρη ομολογία ότι κάνουν πειράματα πάνω στους πολίτες, καθώς δεν γνωρίζουν! Και το αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ δεν γνωρίζουν επιμένουν στους μαζικούς εμβολιασμούς και στ' ότι οι θάνατοι μετά τον εμβολιασμό ή οι σοβαρές παρενέργειες... «απλά έτυχαν». 

Η ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, με αφορμή την ανακοίνωση επιστημονικών προσωπικών απόψεων ιατρών σχετικά με το χρόνο που πρέπει να μεσολαβεί μεταξύ του εμβολιασμού για τη νόσο COVID-19 και του εμβολιασμού για την εποχική γρίπη, υπενθυμίζει τις οδηγίες της με αριθ. Γ.Π.οικ.59204/27-9-2021 εγκυκλίου με θέμα «Οδηγίες για την εποχική γρίπη 2021-22 -Αντιγριπικός εμβολιασμός» σύμφωνα με τις οποίες:

«Το αντιγριπικό εμβόλιο μπορεί να χορηγηθεί ακόμη και την ίδια μέρα με το εμβόλιο κατά του κορoνοϊού -αλλά σε διαφορετικά ανατομικά σημεία- όπως και οποιαδήποτε άλλη μέρα πριν και μετά το εμβόλιο κατά του κορoνοϊού».

Οι οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών επικαιροποιούνται και εναρμονίζονται με τις διεθνείς συστάσεις. Η διατύπωση διαφορετικών απόψεων χωρίς ενδελεχή επιστημονική τεκμηρίωση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι σε επιστημονικά fora, ιδιαίτερα στην κρίσιμη αυτή φάση της εφαρμογής του Εμβολιαστικού Προγράμματος για τον κορoνοϊό και τη γρίπη, δημιουργεί σύγχυση στο κοινό και επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την εξέλιξή του.

Η  υλοποίηση ενός προγράμματος Δημόσιας Υγείας, όπως αυτό του εμβολιασμού, πολύ περισσότερο σε περίοδο πανδημίας, απαιτεί διεπιστημονική προσέγγιση, τεκμηρίωση και υπευθυνότητα».

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις