Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Προετοιμασίες για 5η δόση! - Επιδημιολόγος: «Θέλουμε εμβόλιο για όλους τους κορωνοϊούς- Μην χρειαστεί 4η και 5η δόση»


 Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, μίλησε σε εκπομπή για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και για τα εμβόλια όπου δεν γνωρίζουμε αν το είπε ως παράδειγμα ή απλά προετοιμάζει το κλίμα αλλά μίλησε και για... 5η δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια!

Το ζήτημα είναι αν αυτά που ανακοίνωσε είναι προάγγελος εξελίξεων και μήπως δούμε να απαιτηθεί και 5η δόση για να θεωρηθεί κάποιος εμβολιασμένος!

Αναφορικά με τη χαλάρωση των μέτρων από την 1η Φεβρουαρίου, η κ. Ψαλτοπούλου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι έχουν μειωθεί σε όλη τη χώρα όσο αφορά στα λύματα και νέα κρούσματα τα νούμερα. Ως ένα βαθμό αντιπροσωπευτικά όμως γιατί έγιναν λιγότερα τεστ λόγω των καιρικών συνθηκών αλλά και λιγότεροι εμβολιασμοί», ανέφερε αρχικά.

Οι βασικοί δείκτες που κοιτάμε, είναι αυτοί των θανάτων των διασωληνωμένων. Βλέπουμε πως αυτός ο αριθμός, παραμένει σταθερός. Έτσι έχουμε, ύφεση στα περιστατικά και στα κρούσματα, αλλά και σταθεροποιηση στον αριθμό των θανάτων», συμπλήρωσε η κ. Ψαλτοπούλου.

Η μετάβαση στην «κανονικότητα»

«Μετά από δύο χρόνια κορωνοϊό, και μετά από όλα όσα έχουν γίνει προκειμένου να εμβολιαστεί ο κόσμος, πρέπει να χαλαρώσουμε, να δούμε την υγεία μας και τις κοινωνικές επιπτώσεις. Ωστόσο η μετάβαση και η χαλάρωση, πρέπει να γίνει με σταθερά βήματα με προσοχή γιατί δεν πρέπει να πάμε από ένα βήμα μπροστά σε δύο βήματα πίσω, και φυσικά να το επαναξιολογήσουμε σε λίγες μέρες», δήλωσε σχετικά με την χαλάρωση των μέτρων η κ. Ψαλτοπούλου.

Για το 5ο κύμα της πανδημίας η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, ανέφερε: «Βλέπουμε εικόνα από τις ΗΠΑ και από τη Βρετανία ότι μειώνονται τα κρούσματα, ωστόσο πιέζεται το σύστημα υγείας, στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ. Θέλουμε σταθερά βήματα γιατί οι αντοχές των υγειονομικών και των μη υγειονομικών αρχίζουν και μειώνονται», τόνισε.

«Υπάρχει ανάγκη για εμβόλιο που να πιάνει όλους τους κορωνοϊούς και δεν θα χρειάζεται 4η και 5η δόση», κατέληξε.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις