Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

Είναι απίστευτοι: Δεν πλήρωσαν τις προηγούμενες επιδοτήσεις σε ηλεκτρικό και φ.α. και τώρα εξαγγέλλουν νέες!


Απίστευτα πράγματα από την κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη, η οποία στις εξαγγελίες παίρνει «άριστα», αλλά στις πράξεις δεν κάνει τίποτα! 

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ανακοίνωσε τα νέα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, για την αντιστάθμιση των επιπτώσεων από το κύμα των ανατιμήσεων στην ενέργεια, την ώρα που η κυβέρνηση δεν έχει καταβάλλει -ακόμη- τις ενισχύσεις που είχε ανακοινώσει τον προηγούμενο μήνα! 

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Σκρέκας αναφορικά με το ποσό της επιδότησης για τα νοικοκυριά τον Φεβρουάριο, η ενίσχυση θα διαμορφωθεί σε 39 ευρώ για καταναλώσεις μέχρι τις 300 KWh. Να θυμίσουμε εδώ ότι η επιδότηση για τον Ιανουάριο ήταν 42 ευρώ, άρα τώρα θα είναι μικρότερη. 

Η επιδότηση αφορά στις παροχές κύριας κατοικίας.

Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) η μέση μηνιαία ενίσχυση ανέρχεται σε 54 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο και την επιδότηση σε οικιακά τιμολόγια και νοικοκυριά, η ενίσχυση θα διαμορφωθεί σε 20 ευρώ ανά θερμική MWh, ενώ επιπλέον έκπτωση ύψους 20 ευρώ θα χορηγήσει και τον Φεβρουάριο η ΔΕΠΑ.

Επίσης, παραμένει η επιδότηση και για τις επιχειρήσεις, τόσο στο ρεύμα, όσο και στο φυσικό αέριο.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την επιδότηση ρεύματος για επαγγελματικούς καταναλωτές η μοναδιαία τιμή παραμένει στα 65 ευρώ ανά KWh, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Aξίζει να σημειωθεί ότι κανένας λογαριασμός, από αυτούς που εστάλησαν πριν λίγες ημέρες, δεν έχει ενσωματώσει μέσα την επιδότηση γιατί δεν πρόλαβαν να ενσωματώσουν τα λεφτά και είπαν ότι θα τα ενσωματώσουν στον επόμενο λογαριασμό, δηλαδή σε αυτόν που θα έρθει σε δύο μήνες. 

Γιατί δεν τα ενσωμάτωσαν τώρα; Πού είναι αυτά τα λεφτά; Άγνωστο. Διόλου απίθανο να μην υπάρχουν καν και απλώς να εξαγγέλλονται επιδοτήσεις, οι οποίες τελικά δεν καταβάλλονται ποτέ.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις