Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

ΑΠΟΣΤΟΛΗ Μαριούπολη: Σειρήνες, βομβαρδισμοί και πληροφορίες για απόβαση Ρώσων πεζοναυτών


 Σφίγγει ολοένα και περισσότερο ο κλοιός γύρω από την Μαριούπολη, με τις ουκρανικές δυνάμεις να προετοιμάζονται για μάχες μέσα στην πόλη.

Αποστολή Ουκρανία: Χρήστος Μαζανίτης

Για πρώτη φορά χθες έπειτα από τέσσερις ημέρες σφοδρών βομβαρδισμών ακούστηκαν οι σειρήνες στην πόλη της Μαριούπολης.

Ο ουκρανικός στρατός κατάφερε να ξαναστήσει το σύστημα αεράμυνας  της πόλης που είχε καταστραφεί με την κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών της πρώτης ημέρας.

Από το απόγευμα της Κυριακής που ο δήμαρχος Μαριούπολης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλούσε τους πολίτες να πέσουν στα καταφύγια και στα υπόγεια λόγω πληροφορίας περί επικείμενων ρωσικών βομβαρδισμών από μαχητικά, οι ρωσικές δυνάμεις δεν σταμάτησαν να σφυροκοπούν με βαρύ πυροβολικό την πόλη. Μέχρι τις εννέα το βράδυ η περιοχή της ανατολικής Μαριούπολης είχε μετατραπεί σε κόλαση φωτιάς από τους βομβαρδισμούς.

Ο ουκρανικός στρατός έχει αναπτύξει μεγάλες δυνάμεις άμυνας κυρίως πέριξ των εργοστασίων της πόλης αλλά και δυτικά στο χώρο του παλαιού αεροδρομίου όπου βρίσκεται και τμήμα της αεράμυνας.

Ταυτόχρονα μέσα στην πόλη έχουν αναπτυχθεί χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες έτοιμοι για μάχες σώμα με σώμα σε περίπτωση που τα ρωσικά στρατεύματα εισβάλουν.

Το πρωί της Δευτέρας βρήκε την πόλη σε μία σχετική ηρεμία, με σποραδικούς ήχους βομβαρδισμών, με το βλέμμα όλων να είναι στραμμένο στην επικείμενη συνάντηση των αντιπροσωπειών Ουκρανίας και Ρωσίας στα σύνορα με τη Λευκορωσία.

Ωστόσο ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός προκαλούν οι πληροφορίες που προέρχονται κυρίως από αμερικανικές πηγές ενημέρωσης ότι 2.000 Ρώσοι πεζοναύτες αποβιβάστηκαν στις ακτές της Αζοφικής 30 χιλιόμετρα δυτικά της Μαριούπολης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης έχουν χαράξει πορεία ανατολική δηλαδή προς την Μαριούπολη.

φωτο αρχειου

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις