Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Αμερικανικά ιπτάμενα τάνκερ στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

 


Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του Νίκου Δένδια με τον Αντονι Μπλίνκεν

Με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη στρατιωτική συνδρομή του ΝΑΤΟ στη χώρα που αντιμετωπίζει την εισβολή της Ρωσίας για τέταρτη ημέρα, αμερικανικά ιπτάμενα τάνκερ εθεάθησαν, το απόγευμα της Κυριακής, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Επικοινωνία Δένδια – Μπλίνκεν

Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με τον αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ουκρανία.

Ο κ. Μπλίνκεν μετέφερε τα συλλυπητήρια για το θάνατο των Ελλήνων ομογενών. Ο κ. Δένδιας τον ευχαρίστησε για τη δήλωσή του για την ελληνική κυριαρχία επί των νησιών του Αιγαίου.


Βάσει ανακοίνωσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι δύο υπουργοί καταδίκασαν την προμελετημένη, απρόκλητη και αδικαιολόγητη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «ο υπουργός ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη σταθερή υποστήριξή της στην Ουκρανία και στις προσπάθειες που καταβάλουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε. για να λογοδοτήσει η Ρωσία για τις ενέργειές της. Ο υπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας καταδίκασαν επίσης τις επιθέσεις της Ρωσίας σε πολιτικούς στόχους και ο υπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τους Έλληνες που σκοτώθηκαν στη βάναυση επίθεση της Ρωσίας στη Μαριούπολη».

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις