Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

OYKPANIA: Πρώτα πλήγματα και στη δυτική Ουκρανία – Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το KIEBO


 Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ρωσικές ενοπλές δυνάμεις φέρονται να ανοίγουν καινούργια μέτωπα στην Ουκρανία, καθώς για πρώτη φορά από την αρχή του πολέμου, σημειώθηκαν εκρήξεις και πλήγματα στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Συγκεκριμένα, εκρήξεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής κοντά στο Λβιβ, της δυτικής Ουκρανίας.

Όπως αναφέρει η περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση του Λβιβ, πραγματοποιήθηκε αεροπορική επιδρομή εναντίον ουκρανικής στρατιωτικής βάσης στο Γιαβορίβ, λίγο δυτικότερα του Λβιβ και κοντά στα πολωνικά σύνορα.

«Οι εισβολείς πραγματοποίησαν αεροπορικό πλήγμα στο Διεθνές Κέντρο για τη Διατήρηση της Ειρήνης και την Ασφάλεια. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, εκτόξευσαν οκτώ πυραύλους», ανέφερε σε δήλωσή της η διοίκηση.

Το κέντρο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 25 χιλιομέτρων από τα πολωνικά σύνορα, δεν έκανε γνωστό αν επλήγη. Ανακοίνωσε πως θα δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες αργότερα. Οι εκρήξεις ακούγονταν στην Πολωνία, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γερμανικού Πρακτορείου που βρίσκεται στο Πρζεμίσλ.

Επιπλέον, στις 3:30 τα ξημερώματα της Κυριακής ήχησαν σειρήνες στην ουκρανική πρωτεύουσα για αεροπορική επιδρομή.

«Συναγερμός για αεροπορική επιδρομή σήμανε στο Κίεβο! Ζητούμε από όλους να μεταβούν εσπευσμένα στα καταφύγια της Πολιτικής Προστασίας» αναφέρει η ανακοίνωση της περιφερειακής διοίκησης του Κιέβου στο Telegram.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις