Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Πάιατ: Πάντα μας ανησυχεί ENA πιθανό επεισόδιο στο Αιγαίο – Η πιο δύσκολη στιγμή το καλοκαίρι του 2020

 


Ο Τζέφρι Πάιατ, μιλάει στην ΕΡΤ σε μία από τις τελευταίες του συνεντεύξεις στην Ελλάδα. «Η κρίση Ελλάδας – Τουρκίας το καλοκαίρι του 2020 ήταν η δυσκολότερη περίοδος της θητείας μου», τα λόγια… απολογισμού του Τζέφρι Πάιατ, στην αποκλειστική συνέντευξή του στον Φάνη Παπαθανασίου.

Ο απερχόμενος πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα αναφέρθηκε και στην υψηλού συμβολισμού επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο.

«Πάντα ανησυχούμε για πιθανό ατύχημα στο Αιγαίο» λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ ξεκαθαρίζοντας ότι οι ΗΠΑ κατέστησαν σαφές πως υποστηρίζουν τις ενέργειες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Η περίοδος της μεγαλύτερης ανησυχίας για ‘μένα ως Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα ήταν το καλοκαίρι του 2020. Ήταν μια περίοδος πολύ μεγάλων εντάσεων. Επικρατούσε ανησυχία στις ΗΠΑ για την προκλητική στάση της Τουρκίας… και τους κινδύνους για πιθανό ατύχημα» περιγράφει.

Και συνεχίζει: Το είδαμε βέβαια με τη σύγκρουση… μεταξύ της τουρκικής Kemal Reis και της ελληνικής φρεγάτας. Αυτό είναι ένα παράδειγμα… του τι γινόταν στα παρασκήνια. Δεν ήταν ορατό σε πολλούς ανθρώπους. Η μεγαλύτερη ένταση εκτυλισσόταν στη θάλασσα. Οι ΗΠΑ πήραν το συμβάν πολύ σοβαρά».

Ο Τζέφρι Πάιατ αναφέρεται και στον πόλεμο στην Ουκρανία τονίζοντας ότι πρέπει «να δράσουμε ενωμένοι απέναντι στην επίθεση της Ρωσίας» και συνεχίζει λέγοντας ότι «στη ρωσική ατζέντα δεν είναι μόνο η Ουκρανία».

Τέλος χαρακτήρισε «την μεγαλύτερη τιμή» την ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο και τόνισε την αφοσίωση του Τζο Μπάιντεν στις σχέσεις με την Ελλάδα.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Αμερικανού Πρέσβη στον Φάνη Παπαθανασίου θα μεταδοθεί το Σάββατο 30 Απριλίου στο ERTNEWSTV στις 16:00.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις