Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

OYKPANIA: «Χτυπήθηκε» το KIEBO – Ρωσικοί πύραυλοι στο KENTPO της πόλης [vids]

 


Πριν από λίγη ώρα, αρκετές ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στο κέντρο του Κιέβου, την πρωτεύουσα στην Ουκρανία, ενώ φωτιά έχει ξεσπάσει σε κτίριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ρωσικοί πύραυλοι «χτύπησαν» στόχους στο κέντρο της πόλης. Διάφορα βίντεο, τα οποία έχουν κυκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνουν την φωτιά που έχει ξεσπάσει μετά την επίθεση.

Μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν πως δύο ήταν οι πύραυλοι που έπεσαν στο κτίριο, ενώ άλλος ένας καταρρίφθηκε από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα.

Οι ρωσικοί πύραυλοι χτύπησαν για άλλη μία φορά κατοικημένη περιοχή, και συγκεκριμένα την περιοχή Lukyanivka στην «καρδιά» του Κιέβου. Δεν υπάρχουν ακόμα αναφορές για τραυματίες ή νεκρούς, αλλά έχει ενεργοποιηθεί η Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι αυτήν την ώρα βρίσκεται στο Κίεβο ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, όπου πραγματοποιεί συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Επιπλέον, νωρίτερα σήμερα βρισκόταν στην Ουκρανία ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας.

Μία βρετανική υπηρεσία πληροφοριών, υποστηρίζει ότι οι πύραυλοι που «έπεσαν» στο Κίεβο ήταν οι «γνωστοί» υψηλής ακριβείας Kalibr. Στόχος, σύμφωνα με πηγές, ήταν το κτίριο της ουκρανικής εταιρείας αμυντικών εξοπλισμών Artem που βρίσκεται στην περιοχή.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ένοπλες δυνάμεις εκτόξευσαν πυραύλους και κατέστρεψαν έξι αποθήκες όπλων και καυσίμων στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν επίσης άλλες 76 ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια αντίδραση του Κιέβου στις ρωσικές ανακοινώσεις, οι οποίες δεν είναι δυνατόν να επαληθευτούν από ανεξάρτητες πηγές.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις