Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η ύποπτη συνάντηση με δύο άτομα στο νοσοκομείο την ημέρα που πέθανε η Τζωρτζίνα


 Νέα στοιχεία που “καίνε” την Ρούλα Πισπιρίγκου έρχονται στο φως της δημοσιότητας.  Το “κλειδί” στην υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας βρίσκεται στην κεταμίνη, με τον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου του Ρίου, Ανδρέα Ηλιάδη, να λύνει τη σιωπή του και να αποκαλύπτει πότε δόθηκε από το νοσοκομείο η συγκεκριμένη ουσία στην 9χρονη.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή του MEGA, «Χαμογέλα και Πάλι», ο γιατρός που την παρακολουθούσε στο νοσοκομείο της Πάτρας, στην μικρή χορηγήθηκε κεταμίνη μόνο μία φορά στις 14 Απριλίου του 2021, δηλαδή, 9 μήνες πριν φύγει από την ζωή. «Η Τζωρτζίνα είχε λάβει κεταμίνη μία φορά σε αυστηρά θεραπευτική δόση τα ξημερώματα της 14ης Απριλίου του 2021 για την διατήρηση της καταστολής ενώ βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένη και υποστηριζόμενη μηχανικά μέσω αναπνευστήρα» είπε ο κ. Ηλιάδης.

Ο δικηγόρος της κατηγορουμένης αμφισβητεί τον διευθυντή της ΜΕΘ. Υποστηρίζει ότι στη δικογραφία αναφέρονται δύο ημερομηνίες που δόθηκε κεταμίνη στο παιδί.. και μάλιστα όχι την ημέρα που αναφέρει ο γιατρός. Πάντα όμως σε άλλο νοσοκομείο και αρκετούς μήνες πριν από τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

«Τα έγγραφα που έχουμε στα χέρια μας και είναι μέσα από τον ιατρικό φάκελο ο οποίος περιλαμβάνεται και στην δικογραφία αναγράφουν δύο ημερομηνίες, τώρα η ερμηνεία των εγγράφων είναι ζήτημα το οποίο θα ελεγχθεί από τις αρμόδιες Αρχές. Αναγράφουν δύο διαφορετικές ημερομηνίες που αν θυμάμαι καλά είναι 11/04 και 05/06» δήλωσε ο δικηγόρος της 33χρονης, Όθων Παπαδόπουλος.

Ρούλα Πισπιρίγκου

«Η συνταγογράφηση της κεταμίνης γίνεται πάντα ονομαστικά και αφορά αποκλειστικά τον συγκεκριμένο ασθενή. Ο δικηγόρος δεν πρόσεξε ότι το φάρμακο που αναφέρει, δεν αφορά φάρμακα που έλαβε η Τζωρτζίνα, αλλά είναι καρτέλες που τοποθετήθηκαν στο κρεβάτι της ασθενούς τις ημέρες που πρωτομπήκε στην μονάδα και δεν αφορούν συνταγογράφηση» σημείωσε ο Ανδρέας Ηλιάδης, εξηγώντας παράλληλα και το αυστηρό πρωτόκολλο που ακολουθείται σχετικά με την χορήγηση κεταμίνης.

«Δίνεται αφού υπολογιστεί αυστηρά και καταγραφεί η δόση από τους εντατικολόγους του Παίδων. Μετά την χρήση, η αμπούλα καταγράφεται και υπογράφεται από τον ιατρό που την έδωσε. Την επόμενη ημέρα ενημερώνεται το κεντρικό φαρμακείο το οποίο και αντικαθιστά αμέσως την κεταμίνη, έτσι ώστε η ποσότητα να παραμένει σταθερά στις 3 αμπούλες που φυλάσσονται σε χώρο κλειδωμένο μέσα στην εντατική μας».

«Αυτό που έχει σημασία είναι ότι έχουμε μία ουσία η οποία χρησιμοποιείται τελικά δεδομένα από Μονάδες εντατικής θεραπείας παιδιατρικών νοσοκομείων και αυτό συνομολογείτε, συμφωνούμε πλέον πάνω σε αυτό. (CUT) Δεν είναι μία φαρμακευτική ουσία που εμφανίστηκε από το πουθενά και βρέθηκε ξαφνικά και πλήρως αναιτιολόγητά στην τοξικολογική εξέταση της μικρής Τζωρτζίνας» ανέφερε από την πλευρά του ο Όθων Παπαδόπουλος.

Οι περίεργες επισκέψεις την ημέρα του θανάτου της Τζωρτζίνας

Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλεί μια νέα πληροφορία, σύμφωνα με την οποία η Ρούλα Πισπιρίγκου, λίγο πριν πεθάνει η Τζωρτζίνα, συνάντησε στο νοσοκομείο δύο άτομα.  Συγκεκριμένα, την ημέρα που έχασε την ζωή της η Τζωρτζίνα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Πελοπόννησος, η 33χρονη κατηγορούμενη, συναντήθηκε με δύο επισκέπτες στο κυλικείο του νοσοκομείου.

«Είναι μια διερευνητέα περίπτωση αυτή, τα δύο άτομα τα οποία ξεκίνησαν από την Πάτρα, έχουν σχέση φυσικά με την Ρούλα Πισπιρίγκου» είπε ο δημοσιογράφος Γιώργος Αναστασόπουλος.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις