Σάββατο 28 Μαΐου 2022

BINTEO: Τουρκικά αντιαρματικά όπλα ανακάλυψαν οι Ρώσοι σε αποθήκες των Ουκρανών νεοναζί στο Ντονμπάς - ΣΕ ΔΥΠΛΟ TAMΠΛΟ ΠΑΙΖΟΥΝ OI TOYPKOI;


 Εκτοξευτές ΑΤ-4 και μια λέξη που προκάλεσε παρεξήγηση

Ένα tweet που κυκλοφόρησε από τις μάχες στο Ντονμπάς προκάλεσε μια παρεξήγηση καθώς εμφανίστηκαν αντιαρματικά όπλα τα οποία χρησιμοποιεί ο ουκρανικός στρατός και έπεσαν στα χέρια των Τσετσένων που πολεμούν στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων,

να ακούγεται σαν να επρόκειτο για ελληνικής χορήγησης ενώ είναι τελικά τουρκικής κατασκευής.

Το επίμαχο στιγμιότυπο δείχνει την στιγμή της κατάληψης αποθήκης πυρομαχικών των ουκρανικών νεοναζιστικών δυνάμεων που μάχονται στο Ντονμπάς, από Τσετσένους στρατιώτες οι οποίοι βλέποντας τι αναγράφεται  στα αντιαρματικά τύπου ΑΤ-4 να αναφέρουν την λέξη τούρτσκι, δηλαδή τουρκικά και οχι γκρέτσκι, ελληνικά, που αρκετοί μπέρδεψαν.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Και πραγματικά θα ήταν παράδοξο να ήταν ελληνικό. Δηλαδή να είχε στείλει η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη και το συγκεκριμένο όπλο που κάνει χρήση η ΜΥΚ και από τα οποία διαθέτει πιθανόν ορισμένες εκατοντάδες.

Τα όπλα που βρήκαν οι Τσετσένοι αφορούν τουρκικής κατασκευής αντιαρματικού εκτοξευτές του σουηδικού συστήματος ΑΤ-4 που ουσιαστικά δόθηκαν ως… μπόνους μετά την αγορά από το Κίεβο δεκάδων UCAV τύπου Bayraktar.

Τελικά και αυτοί οι εκτοξευτές θα αποτελέσουν το απόθεμα δοκιμών της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας εξέλιξης των θωρακίσεων των νέων εκδόσεων των Τ-90 αλλά και των Τ-14 Armata.

Ήδη πάνω από 200 βλήματα Javelin και NLAW βρίσκονται σε ρωσικά εργαστήρια για την εξέλιξη των παθητικών και ενεργητικών αντιμέτρων των νέων αρμάτων και τεθωρακισμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις