Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

EE: «Εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο αλλά για… αργότερα» – Οι εμμονές των Ευρωπαίων θέτουν σε κίνδυνο την επιβίωση των πολιτών


 Στις Βρυξέλλες συναντώνται σήμερα οι 27 Ευρωπαίοι ηγέτες, σε μια διήμερη Σύνοδο Κορυφής, όπου θα αποφασίσουν να αναβάλουν το εμπάργκο για το ρωσικό πετρέλαιο για… αργότερα καθώς η τιμή της βενζίνης ανεβαίνει κάθε μέρα σε ακόμα πιο δυσθεώρητα ύψη από την προηγούμενη.

Η Σύνοδος Κορυφής ξεκινάει στις 5 μ.μ. (ώρα Ελλάδας). Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να επαναλάβουν τα γνωστά εμμονικά τετριμμένα για… την ισχυρή οικονομική, πολιτική, ανθρωπιστική και στρατιωτική υποστήριξη της ΕΕ προς την Ουκρανία (κάποτε η Ιστορία θα τους αναγκάσει να πουν γιατί το κάνουν αυτό εις βάρος των πολιτών  τους).

Οι εμμονές των Βρυξελλών θέτουν σε κίνδυνο την επιβίωση των πολιτών της ΕΕ. Σημειώνεται ότι ήδη στην πλουσιότερη χώρα της ΕΕ, δηλαδή στην Γερμανία, το ένα τρίτο των Γερμανών αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις κάτι πρωτοφανές για αυτούς.

Αν οι πλούσιοι του Βορρά έχουν τέτοια προβλήματα τότε τι θα συμβεί στους φτωχούς του Νότου; Δηλαδή στους Έλληνες;

Οι 27 θα συμφωνήσουν μεν ότι το πακέτο κυρώσεων θα πρέπει να περιλαμβάνει και το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, αλλά μέχρι εκεί.

Σύμφωνα με το Reuters, όπως αναφέρεται στο προσχέδιο συμπερασμάτων, οι ηγέτες θα αφήσουν για αργότερα την τελική συμφωνία καθώς δεν βρέθηκε κοινός τόπος.

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συμφωνεί ότι το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας θα καλύπτει το αργό πετρέλαιο καθώς και τα προϊόντα πετρελαίου, που παραδίδονται από τη Ρωσία στα κράτη μέλη, με μια προσωρινή εξαίρεση για το αργό πετρέλαιο που παραδίδεται μέσω αγωγών», αναφέρει το τελευταίο προσχέδιο, που δημοσιεύει το Reuters.

«Ως εκ τούτου το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο προτρέπει τη Σύνοδο να το οριστικοποιήσει και να το υιοθετήσει χωρίς καθυστέρηση, διασφαλίζοντας θεμιτό ανταγωνισμό και ίσους όρους ανταγωνισμού στην ενιαία αγορά της ΕΕ και αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών – μελών σε περίπτωση αιφνίδιας διακοπής του εφοδιασμού», αναφέρει επίσης το προσχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις