Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Mαζική συγκέντρωση Pωσικών δυνάμεων στην Zαπορίζιε – Pωσικοί πύραυλοι cruise κατέστρεψαν την σιδηροδρομική σύνδεση με Dnepropetrovsk


 Οι Ρώσοι ετοιμάζονται να χτυπήσουν την έκτη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας

Κολοσσιαία συγκέντρωση στρατευμάτων παρατηρείται στην Βασιλέβκα λίγο έξω από την έκτη μεγαλύτερη ουκρανική πόλη της Ζαπορίζιε.

Πολλές μονάδες που πολεμούσαν μέχρι πριν από λίγες ημέρες στην Μαριούπολη προωθήθηκαν στην Ζαπορίζιε (μία πόλη 800.000 κατοίκων) καθώς φαίνεται πως το ρωσικό Επιτελείο αναμένεται να ξεκινήσει επιχειρήσεις κατάληψης της πόλης προφανώς μόλις ολοκληρωθούν οι μάχες στο Ντόνμπας.

Όταν το Ντόνμπας καταληφθεί (ή απελευθερωθεί για τους Ρώσους) η Ζαπορίζιε θα περικυκλωθεί από Βορά και Νότο καθώς πλέον ο άξονας Ιζίουμ-Ζαπορίζιε θα βρίσκεται υπό πλήρη ρωσικό έλεγχο.

Μάλιστα όπως δήλωσε και ο ίδιος ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Β.Ζελένσκι, Ολεξίι Μικολάιοβιτς Αρεστόβιτς, οι Ρώσοι είναι έτοιμοι να προωθηθούν από το Νότο στην Ζαπορίζιε.

Μόλις χθες έφτασαν στην γραμμή διασποράς τρία ρωσικά Τακτικά Συγκροτήματα Τάγματος (Battalion Tactical Groups) προς ενίσχυση των δυνάμεων που ήδη έχουν αναπτυχθεί εκεί.

Στα πλαίσια αυτά μόλις πριν λίγες ώρες 4 ρωσικοί πύραυλοι cruise κατέστρεψαν την σιδηροδρομική υποδομή που συνδέει την πόλη Dnepropetrovsk με την Ζαπορίζιε προφανώς για να εμποδιστεί η αποστολή ενισχύσεων.

Αναφορές λένε πως ίσως η επίθεση στην Ζαπορίζιε να ξεκινήσει και νωρίτερα από την λήξη των μαχών στο Ντόνμπας για να αναγκαστούν οι Ουκρανοί να πολεμούν σε δύο κύρια μέτωπα.

Οι Ρώσοι στηρίζονται πλέον στην ενεργοποίηση των τοπικών ρωσόφωνων πληθυσμών για να διατηρούν την τάξη στις περιοχές που έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους.

Στις περιοχές αυτές ο ρωσόφωνος πληθυσμός κυμαίνεται μεταξύ 70%-80% και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και 90%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις