Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Αντιαεροπορικά πυροβόλα Βofors των 40 mm βαμμένα με ελληνικά χρώματα παραλλαγής στην Ουκρανία! – Τα έδωσαν;

 


Τα χρησιμοποιούσε ο ΕΣ ως αντιαποβατικά όπλα στα νησιά του Αιγαίου!

Αντιαεροπορικά Βofors L/60 των 40 mm, σουηδικής κατασκευής ακριβώς ίδια με αυτά που χρησιμοποιεί σε αντιαποβατικούς, πλέον, ρόλους ο Ελληνικός Στρατός στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, έκαναν την εμφάνισή τους στην Ουκρανία στα χέρια Ουκρανών!

Το ερώτημα είναι αν η Ελλάδα παρέδωσε και αυτά τα όπλα στην Ουκρανία και το καθεστώς Ζελένσκι! Να σημειώσουμε ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που έχει ακόμα επιχειρησιακά πυροβόλα Βofors L/60 των 40 mm και συνεπώς πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα.

Το πιο σημαντικό: Αποσύρθηκαν από το Ανατολικό Αιγαίο; Γιατί όλα τα μέχρι στιγμής όπλα (ρουκέτες των 122 χλστ. αντιαρματικά όπλα RPG-18, MANPADS Stinger) που έστειλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στον Ζελένσκι, είναι από τα νησιά του Αιγαίου!

Στις ελληνικές αποθήκες, ανακαλύφθηκαν 140 πυροβόλα (μαρτυρία Bill Walter, υπεύθυνος του προγράμματος στο Strike Requirements Branch της AFSOC).

Η USAF μετά από επιθεώρηση, δέχθηκε να αγοράσει τα 140 πυροβόλα, σημαίνει ότι αυτά είχαν προσδόκιμο επιχειρησιακής ζωής, τα οποία ήταν έτοιμα για προώθηση στην Ουκρανία.

Τα πυροβόλα ήταν σε αποθήκες των νησιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις